Multifunctionele keuken voor het hele gezin

Een jaar geleden kwamen we in contact met een aannemer die voor een mooie uitdaging stond… Het bouwen van een huis waarover goed was nagedacht, omdat het voor een bijzondere gezinssituatie was. Een gezin dat bestaat uit vader, moeder en twee jongvolwassen kinderen waarvan de moeder en de twee kinderen volledig rolstoelafhankelijk zijn. Het mooie en bijzondere is dat het hele gezin samen de woning bewoond, maar dat de indeling van de woning dusdanig is dat alle gezinsleden, indien gewenst, de rust, ruimte en zorg kunnen opzoeken als dat nodig is. Maar dat zij ook gezamenlijk in de prachtige grote woonkamer met woonkeuken kunnen samen zijn.

Mede dankzij de betrokkenheid van diverse instanties en de geweldige bouw is deze prachtige woning met alle faciliteiten die bijdragen aan ergonomisch en comfortabel woongenot tot stand gekomen. Het resultaat is prachtig!

De grote woon- en eetkamer beschikt over een ruimte waar het voor iedereen goed toeven is. Of het gaat om een groot familiediner met vrienden en familie aan de grote, in hoogte verstelbare tafels in de eetkamer of lekker rustig genieten van een leuk programma op tv in kleine kring. Het is voor het hele gezin mogelijk om, zoveel als mogelijk, zelfstandig bezig te zijn. Samen met elkaar kokerellen of een kopje koffie pakken. Het kan allemaal. De combinatie van de ruimte in deze woning is ideaal en bijzonder.

De opstelling van de grote keuken is van alle gemakken voorzien en volledig rolstoeltoegankelijk. Aan alles is gedacht;

  • de keuken kan elektrisch omhoog en omlaag
  • de kastruimte is elektrisch diagonaal naar voren verstelbaar, zodat deze vanuit de rolstoel bereikbaar is
  • de koellades zijn van boven toegankelijk en ook in hoogte verstelbaar zijn
  • de kookplaat heeft kookzones naast elkaar
  • de kraan kan vanuit de voorkant van het werkblad bediend worden
  • de deur van de oven schuift onder de oven weg, zodat deze volledig bereikbaar is vanuit de rolstoel
  • het elektrisch koffieapparaat is onderrijdbaar zodat men zelfstandig een kopje koffie kan pakken of kan aanbieden.
  • En daarnaast is het mogelijk om via de afstandsbediening de hoog/laag verstellingen ook in gang te zetten vanuit de rolstoel.

De familie geniet van de mogelijkheden die hun huis te bieden heeft!

In deze mooie nieuwbouwwoning heeft Pronk ergo de complete en bijzondere elektrische verstelbare hoog/laag keuken mogen plaatsen voorzien van alle benodigde speciale apparatuur en kastruimte.

Het eindresultaat mag er wezen; het is een prachtig woning geworden waar ook Pronk ergo haar steentje aan heeft kunnen bijdragen!