Lopen en spelen met een tillift

Een vaak vergeten aspect van een plafondtillift is dat het ook ingezet kan worden als trainings- en loophulpmiddel. Vooral bij kinderen is dit niet alleen goed voor de lichamelijke ontwikkeling, maar ook een aangenaam tijdverdrijf.

Door een plafondtillift te combineren met een activiteitensling hangt je kind veilig. Vallen is niet mogelijk. Afhankelijk van de eigen mogelijkheden kan het kind staan, bewegen, balanceren en lopen. De sling is zodanig ontwikkeld dat er geen belemmeringen zijn om de armen en benen te bewegen.

Kinderen vinden het heerlijk dat zij op deze manier samen met andere kunnen ballen of met een spelcomputer met bewegingssensor actief bezig kunnen zijn. Al spelend kunnen soms verminderde restfuncties weer terug opgebouwd, getraind of, als dit niet mogelijk is, worden onderhouden. De ervaring van het rechtop kunnen staan is uiteraard naast het sociale aspect ook fysiek gunstig voor o.a. de doorbloeding.

Voor volwassenen is er een loopvest of multisling. Hiervoor is het belangrijk dat de gebruiker nog een zekere mate van lichaamsstabiliteit heeft.

Meer weten?
Lees het verhaal van Scott

Of kijk eens naar de filmpjes van de kleine Ferre Bas: