Pronkstukken zomer

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij sinds kort een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen zomermaanden.

Deze elektrisch verstelbare keuken is al weer tien jaar volop in gebruik.

Het hooglaag systeem werkte na al die verstellingen niet goed meer. Na het vervangen van een aantal onderdelen van het elektrische systeem werden ook de kastdeurtjes en lades na gesteld.

De keuken ziet er weer als nieuw uit.

Zes Fokuswoningen in Alphen aan den Rijn waren toe aan een nieuwe onderrijdbare keuken. Deze woning was tijdens de verbouwing niet verhuurd.

In de hoge kast kan de nieuwe bewoner een oven of magnetron plaatsen. Een tafelmodelkoelkast kan op het lage kastje geplaatst worden, waardoor ook de lagere delen van de koelkast vanuit een rolstoel goed bereikbaar zijn.

Ook praktisch is de kraan met bediening voor de dubbele spoelbak.

Nog een keuken van het project in Alphen aan den Rijn. Leidingwerk en tegels zijn als eerste aangepakt. Vervolgens is een nastelbare hoekkeuken geplaatst.

Dat er geen standaard keuken bestaat, bewijst dit project wel. Hoewel vanuit de gemeente gevraagd was om voor elke keuken dezelfde opstelling te nemen zijn er toch kleine verschillen. Zo is hier de koelkast in de hoge kast verwerkt.

Om de gebruiker een steuntje te geven bij het opstaan is een verticaal verstelbare Aerolet toiletlift geplaatst. Deze is gecombineerd met een douche- en föhntoiletzitting Comfort-Seat AB.

Voordat het echtpaar ging verhuizen naar Veenendaal wilden ze graag de badkamer en toiletruimtes aanpassen. Het bad is vervangen voor een inloopdouche. En omdat we toch al bezig waren zijn ook beide toiletten vervangen voor nieuwe toiletpotten en is de wastafel vernieuwd.

Op de eerste verdieping van een woning is een plafondtillift geplaatst. Dankzij de aangelegde rail kan mevrouw van de slaapkamer naar de trap. Mevrouw heeft een gewone sling waarmee ze (door iemand anders) kan worden verplaatst. Maar ze heeft ook een loopvest, waardoor ze de afstand zelf kan overbruggen.

De trap gaat ze af, en natuurlijk ook weer op, met een traplift.

In deze lege MIVA-woning in Spijkenisse hebben we een plafondtillift geplaatst. Er zijn een aantal rails aangebracht in de slaapkamer en badkamer. Dankzij dit traject kan de tillift op elke plek in beide ruimtes bereikt worden.

In het ziekenhuis is een in hoogte verstelbare keuken geplaatst. Het werkblad en de bovenkasten zijn los van elkaar te verstellen. Dankzij de verstelling is de keuken zowel zittend als staand te gebruiken.

Doucheföhn zittingen en toiletten plaatsen we dagelijks. Ook hier in Bloemendaal. In dit geval model Elegance. Het voordeel hiervan is dat dit niet is uitgerust met een zijpaneel. Daardoor oogt het meer als een gewone toiletbril.

Een doucheföhn heeft een water- en elektra-aansluiting nodig. Deze worden tijdens de plaatsing aangelegd, zoals hier te zien is. Als alles is aangelegd en aangesloten wordt de vloer met een stofzuiger van zaagsel ontdaan.

En voor de monteur vertrekt geeft hij natuurlijk een instructie hoe u de Comfort-Seat bediend. Met de huidige Covid-19 richtlijnen is dit wel iets lastiger in een kleine toiletruimte, maar ook op anderhalve meter afstand kan hij het uitleggen.

Bij zorginstelling De Lichtenvoorde is een WC-VAmat geplaatst. Het voordeel van de WC-VAmat is dat slechts met 1 knop het programma van wassen en drogen wordt gestart.

De startbutton is in dit geval op de grond gelegd, waardoor het met de voet bediend kan worden. Maar hij kan ook aan de muur worden bevestigd, zodat het met de hand of ellenboog ingedrukt kan worden.

In Klaaswaal is aan een bestaande woning een aanbouw geplaatst. Deze aanbouw biedt ruimte aan een combinatie van een slaapgedeelte en een badkamer voor een vierjarige jongen.

In de ruimte is een Molift Air geplaatst. Dankzij de gebruikte constructie kan met de tillift de volledige ruimte worden bereikt. Met de tillift kan de jongen ook in het bad worden geplaatst.

Voor het bad is gekozen voor het Budget-bad. Deze is in hoogte verstelbaar. Hierdoor kunnen de verschillende verzorgers het bad op een eigen comfortabele hoogte plaatsen tijdens het wassen.

In Waddinxveen hebben we een standaard Comfort-Seat vervangen.

Op de toilet zagen we een aanwijzing hangen hoe het toilet gereinigd moet worden. Handig voor als verschillende mensen het toilet reinigen.

Gebruik geen scherpe of chemische schoonmaakmiddelen zoals benzeen. Dit kan leiden tot beschadiging van de kunststof onderdelen, verkleuringen of roest van de metalen onderdelen.

De WC-VAmat heeft een doorstroomelement. Leidingwater wordt verwarmd door het element tijdens het douchen. Het water blijft warm, ook als u meerdere keren achter elkaar het programma start.

Hierdoor gebruikt de WC-VAmat alleen stroom tijdens het gebruik. Wel is de afname op dat moment hoger in vergelijking met andere modellen die gebruik maken van een boiler. Daarom wordt de WC-VAmat aangesloten op een aparte groepenkast. De aanleg hiervan en het bijbehorende leidingwerk wordt in één keer uitgevoerd.