Interview met Jeroen, Account Manager bij Pronk ergo

Hoe lang werk je bij Pronk ergo?
Ik zit al weer tweeënhalf jaar bij Pronk ergo. Eerst vanuit de vestiging Halfweg. Mijn regio is inmiddels uitgebreid, zodat ik tegenwoordig vaker in Zoetermeer zit.

Wat houdt je werk in?
Ik ben account manager voor de regio Noord-Holland, de Flevopolder, Utrecht en Zuid-Holland. Ik verkoop alle producten van Pronk ergo, behalve voor de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Daar doe ik alleen de tilliften. Voor Noord-Holland en de Flevopolder ben ik er niet alleen voor de particulier en gemeentes, maar ook voor zorginstellingen.

Wat vindt je leuk aan je werk?
Het helpen van mensen bij het vergroten van hun zelfstandigheid. Dat komt door mijn achtergrond. Ik ben namelijk van oorsprong ergotherapeut.

Pronk ergo heeft verschillende producten. Heb je met sommige meer affiniteit?
De grootste beperkingen vindt je bij mensen die een tillift nodig hebben. Daarbij kan je de meeste zelfstandigheid creëren bij het sanitair en de keukens. Beide vind ik een mooie uitdaging. Een voorkeur heb ik niet. Het gaat mij om de klant, de gebruiker. Het product is slechts een hulpmiddel.

Wat vindt je leuk aan je werk?
Het helpen van mensen bij het vergroten van hun zelfstandigheid. Dat komt door mijn achtergrond. Ik ben namelijk van oorsprong ergotherapeut.

Wat voor opleiding of werkervaring heb je nodig om dit werk te kunnen doen?
Het mooiste is als je een basis van een ergo- of fysiotherapie opleiding hebt. Daarnaast veel bouwtechnische kennis, maar ook commerciële ervaring. Die combinatie hebben niet veel mensen, maar gelukkig is ons verkoop- en adviesteam samengesteld uit mensen die deze drie aspecten beheersen. Daardoor kunnen we gezamenlijk altijd een goed advies bieden.

Maak je grappige of vreemde dingen mee tijdens het werk?
Ik kom regelmatig grappige dingen tegen. Tenslotte moet je altijd het positieve van een situatie blijven zien. Vreemde situaties, die zie ik niet zo vaak. Of beter gezegd. Ik ben wel wat gewend. Het heeft zijn charmes dat je ‘s ochtends in een klein dorpje komt en ‘s middags in een wereldstad als Amsterdam met mensen met allerlei verschillende achtergronden op huisbezoek gaat.