Vernieuwde Roomer

Human Care, de fabrikant van onze Roomer plafondtillift uit Zweden, heeft een trotse geschiedenis in de patiëntenzorg. Sinds de oprichting in 1993, bieden zij een brede selectie van premium producten met een hoge waarde voor de klant die voldoet aan alle behoeften van de gebruiker. De focus is eenvoudig: Al meer dan 20 jaar is de plafondtillift een natuurlijk onderdeel in het geheel waar deze worden toegepast. De missie is om de kwaliteit van de zorg en het vrije verkeer van mensen maximaal te benutten. Afhankelijk te zijn van iemand anders voor je dagelijkse mobiliteit is een bijzondere situatie. Het vraagt vertrouwen en respect van zowel de gebruiker als de verzorger.

Met een discreet en modern design lanceert Human Care 3 nieuwe liftcassettes die zijn uitgegroeid tot een natuurlijk onderdeel van elke omgeving. Door het toepassen van een plafondtillift met rails aan het plafond, blijft het vloeroppervlak vrij waardoor voor de zorgverleners en de gebruiker ruimte vrij blijft om te bewegen. Vanuit Pronk ergo zijn we gewend aan de kwaliteit en betrouwbaarheid die Human Care al vele jaren biedt. Alle producten voldoen aan maximale veiligheid, kwaliteit en bruikbaarheid. Alle producten zijn ontworpen en geproduceerd om te voldoen aan de eis van relevante ISO, UL, IEC en EN standaarden.

De 3 nieuwe type Human Care liftcassettes beschikken allemaal over ‘Lift Intelligentie’ en verzamelen gegevens en informatie over het gebruik van de lift. Dit voorkomt dat de lift onjuist wordt gebruikt. De lift slaat gegevens op over diens behoefte en prestaties. Door gebruik te maken van deze kennis kan dit de levensduur van de lift positief beïnvloeden en kunnen onnodige kosten voorkomen worden. De nieuwe Service Applicatie zorgt ervoor dat gedetailleerde informatie door de servicemonteur kan worden bekeken vanaf een PC of tablet om zo alle informatie over het gebruik en conditie van de lift inzichtelijk te krijgen.

De Human Care HeliQ lift is een moderne lift die gemakkelijk past in elke situatie. Het kleine formaat zorgt voor gebruiksgemak bij zowel instellingen als in de thuissituatie. De lift is leverbaar in 3 verschillende modellen met drie verschillende gewicht capaciteiten, 150 kg, 220 kg en 300 kg met de keuze voor 2-punts of 4-punts tiljuk. De motor blijft onder de rail en het tiljuk komt naar beneden. De HeliQ lift heeft een constante hefsnelheid ongeacht het gewicht van de gebruiker. Een zachte start en stop maakt het optillen comfortabel. De HeliQ biedt het zogenaamde twospeed tillen door de hoge capaciteit van de batterij. Het handige opladen van de accu via de afstandsbediening is ideaal. Het zeer lage gewicht van de HeliQ maakt het gemakkelijk te hanteren tijdens installatie en onderhoud.

De Human Care Altair lift is een lichtgewicht lift die eenvoudig afkoppelbaar en draagbaar is. Een modern design liftcassette die door de draagbaarheid toepasbaar is in meerdere ruimtes waar rails zijn toegepast. Eén lift voor meerdere kamers (en gebruikers) in de zorg behoren tot de mogelijkheden. De lift is verkrijgbaar in drie gewichtsklassen van 150 kg, 220kg en tot 300kg. De Altair kan worden gebruikt met een 2, 3 of 4-punts ophanging. De unieke telescopische balansarm maakt het mogelijk om de breedte aan te passen volgens de behoeften van de patiënt. De 3-punts ophanging biedt een nog betere comfortabele ervaring voor patiënten ongeacht hun gewicht. De Altair biedt tevens twospeed tillen. Het handige opladen van de accu gebeurt eveneens via de afstandsbediening.

De Human Care Roomer S lift is een lift die kan worden toegepast in praktisch bijna elke ruimte. Het overpak systeem maakt het mogelijk dat deze lift van ruimte-naar-ruimte kan worden toegepast zonder wijzigingen aan deuropeningen en kozijnen. De lift is o.a. ook geschikt voor kamers met schuifdeuren of brandwerende deuren en voorkomt de toepassing van draaischijven, wissels en extra stroomvoorzieningen. 1 lift kan dienen voor veel ruimtes. Doordat de Roomer S ook eenvoudig afkoppelbaar en draagbaar is, kan deze in de zorg ook voor meerdere cliënten worden gebruikt. De lift heeft een draagvermogen van 220 kg. De Roomer S kan worden gebruikt met een 2, 3 of 4-punts ophanging. De unieke telescopische balansarm maakt het ook bij deze lift mogelijk om de breedte aan te passen volgens de behoeften van de cliënt. De 3-punts ophanging biedt een nog betere comfortabele ervaring voor patiënten ongeacht hun gewicht. Het handige opladen van de accu gebeurt eveneens via de afstandsbediening. Het Lift Intelligentie systeem is eveneens in deze lift opgenomen, net als bij de Heliq en Altair lift.

Vanaf het 2e kwartaal van dit jaar zijn de nieuwe liften van Human Care leverbaar bij Pronk ergo.