Geschiedenis Pronk ergo

Ruim 35 jaar geleden werkte Ton Pronk bij Homat medi. Zij verkochten aangepaste keukens voor mensen met een fysieke functiebeperking. Toen het bedrijf ophield in 1990, begon de heer Pronk voor zichzelf in Zoetermeer en richtte hij Pronk ergo op. De producten die waren ontstaan in de aanloop naar zijn eigen bedrijf werden verbeterd en uitgebreid. Naast de keukens werd het assortiment al snel uitgebreid met aangepast sanitair, meubilair en tilliften. De behoefte aan aangepaste producten bleek zeer groot en vestigingen in Haarlem, Hoogeveen en Eindhoven worden geopend om de gebruikers ter plaatse te helpen en de mogelijkheden in de showroom te tonen. Hoge kwaliteit en een goed advies waren de belangrijkste elementen.

Wet Voorziening Gehandicapten (WVG)

In 1994 werd de Wet Voorzieningen Gehandicapten geïntroduceerd. In het kader daarvan werd een aparte keukenlijn ontwikkeld, de Budget-Line keukens. Door een voorraadprogramma in een kleur aan te bieden kon een relatief scherpe prijs in combinatie met een hoge kwaliteit en korte levertijd worden geboden. Pronk ergo werd een begrip in woningaanpassingen! Tot in Azië werden de producten verkocht. In 1999 verkocht Ton Pronk zijn bedrijf en in 2004 nam de huidige directeur Jeroen van Ramesdonk het bedrijf over.

Overname Mocare

In 2007 heeft Pronk ergo de activiteiten van de firma Mocare uit Amersfoort overgenomen.. Mocare was jarenlang succesvol actief als leverancier van de Molift (mobiele) til- en plafondliften uit Noorwegen en de Sta-Tafel die in eigen huis geproduceerd wordt. Vanwege de toename van het aantal Belgische klanten opent in hetzelfde jaar een vestiging in Brugge.

Vanwege het groeiend aantal klanten en producten verhuist vestiging Haarlem in 2008 naar Halfweg. Een lang gekoesterde droom gaat daarmee in vervulling, want in de nieuwe showroom wordt een aangepaste ingerichte eengezinswoning gecreëerd. In 2009 wordt dealer Ergomat overgenomen waardoor het aantal vestigingen op zes komt te liggen.

Bad naar douche in één dag concept

Naast mensen met een functiebeperking of handicap weten meer senioren hun weg naar ons bedrijf te vinden. Het aantal producten voor deze groep groeit gelijktijdig. Het meest opvallendste hiervan is de introductie van het ‘van bad naar douche’ concept in 2014, waarbij in 1 dag een bad wordt omgebouwd naar een mooie inloopdouche. Een jaar later wordt het assortiment uitgebreid met trapliften en antislipoplossingen zodat alle veelvoorkomende opstakels in de woning kunnen worden aangepakt.

Tot de dag van vandaag zijn wij een snel groeiend zelfstandig bedrijf. Innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten vormen nog altijd de basis.. Door de demografische ontwikkelingen en het beleid van de regering wordt het steeds belangrijker mensen zelfstandig te laten wonen. Wij zullen samen met u ook in de toekomst als specialist op het gebied van woningaanpassingen in blijven spannen om dat doel te bereiken met nieuwe en bestaande producten.