Pronkstukken november 2023

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Helaas was door waterschade een groot deel van de keukens op de Ergo Logo Therapie afdeling bij Adelante beschadigd. Hierdoor moesten de keukens incl. het elektrisch verstelbare systeem achter de achterwand vervangen worden.

Naast de populaire doucheföhn zittingen hebben we ook toiletpotten met ingebouwde doucheföhns van de merken Geberit en Rapowash.

Door gebruik te maken van panelen kan snel en eenvoudig de deels onbetegelde tegelwand na het verwijderen van een bad worden afgedekt. In dit geval is gekozen voor hoge panelen zodat de gehele achterwand wordt afgedekt.

Bij aanschaf van een plafondtillift raden we aan om ook een servicecontract af te sluiten. Onderdeel hiervan is een jaarlijkse controle van de liftcassette, de rails en de slings (tilbanden). Bij deze klant werd naar aanleiding van de servicebeurt geconstateerd dat een aantal onderdelen vanwege slijtage vervangen moesten worden.

Bij aanschaf van een nieuwe rolstoel kan het zijn dat de keuken niet meer op de juiste werkhoogte zit. De nastelbare keukens van Pronk ergo worden standaard uitgevoerd met speciale steunen. Als de werkhoogte aangepast moet worden haalt onze monteur de keuken van de muur. De steunen worden vervolgens op de nieuwe hoogte ingesteld waarna de keuken weer wordt terug gehangen.

Spoelfohn instalaltie model Comfort-Seat Elegance dankt zijn naam aan het elegante ontwerp. Door het ontbreken van bedieningsknoppen op de zitting zelf, kan deze ook gecombineerd worden met een toiletbeugelset. Omdat hierdoor meer ruimte tussen de zitting en de pot komt is er bij deze gebruiker een urinerandbeschermer geplaatst.

Deze keuken heeft fronten in de kleur Betongrijs. Het werkblad is van keramiek in de kleur Basalt black. Onder het werkblad is een achterwand geplaatst waardoor de leidingen niet meer in het zicht zijn. Deze is eveneens in de kleur Betongrijs.

Door het weghalen van de douche met zijwand is een nieuwe ruime en lichtere inloopdouche gecreëerd.

In deze woning is een plafond tillift met een X-Y systeem opgehangen, zodat met de tillift op elke plek in de kamer getild en verplaatst kan worden.

De rail van de tillift zat niet meer op een goede locatie voor de bewoner. We hebben de rail verplaatst.

Wanneer iemand gewend is aan een bepaald model doucheföhn zitting is het soms lastig wennen aan een ander type. Tenzij het noodzakelijk is met (veranderde) beperkingen raden wij bij vervanging aan om hetzelfde type te kiezen. In dit geval had de AquaClean Tuma van Geberit de voorkeur.

Vanwege de beperkte bergruimte zijn twee losse verrijdbare ladekasten toegevoegd aan de keuken.

Bij deze bewoner is de douchezit van Handicare uitgebreid met een dubble hulppootset onder de zitting. Tevens is er een opklapbare toiletbeugel met hulppoot geplaatst.

Deze hoekkeuken is uitgevoerd in de kleur Atlas wit en heeft een hittebestendig werkblad in de kleur Vulkaan grijs. Hittebestendigheid is gegarandeerd tot 170 graden. Een pan van het vuur of bakvorm rechtstreeks uit de oven op het werkblad laten afkoelen is niet verstandig. Deze temperaturen komen vaak boven de 170 uit, hetgeen beschadigingen aan het werkblad geeft.

Spoelföhn instalaltie type WC-Vamat is het eenvoudigst in gebruik van alle doucheföhns in ons assortiment. Slechts 1 knop is nodig om het complete programma van wassen en drogen te activeren.

In de meeste gevallen leveren we een tillift met twee slings (tildoeken). Dit kunnen verschillende soorten zijn, maar zorgt wel dat als er één in de was zit met de andere nog getild kan worden.

Tegenover het werkgedeelte met de kookplaat en spoelbak is extra bergruimte in een voorraadkast en plaatst de bewoner ook de koelkast. De keuken is uitgevoerd in de kleur Atlas wit voor de fronten en een werkblad in de kleur Rocky.