Fundamentele denkfout voor het toilet

Bij de inrichting van de toiletruimte wordt wel eens een fundamentele denkfout gemaakt. Met name als men denkt een oplossing te hebben gevonden in een verhoogd toilet. Hier kiest men vaak voor wanneer ouderen en gehandicapten niet meer goed ter been zijn en moeite hebben met gaan zitten en opstaan van een toilet. Helaas werkt een verhoogd toilet vaak averechts en zorgt voor tal van andere problemen.

Van nature is een hurkhouding een logische houding. Deze vraagt minimale kracht van het lichaam om de inhoud van de darmen te ledigen. Hoe hoger een toilet, hoe meer kracht er moet worden uitgeoefend. Voor mensen die verminderde spierkracht hebben, maakt een hogere toilet de toiletgang nog moeilijker. Dit kan risico’s met zich meebrengen. Zo kan het persen de kans op een tia vergroten. Ook het onvoldoende ledigen van de darmen en blaas kunnen leiden tot complicaties.

Andersoortige oplossingen liggen veel meer voor de hand, zoals muurbeugels. En als dat niet voldoende is een sta-op toilet zoals de Aerolet.

Behoort dit niet tot de mogelijkheden en wordt er toch gekozen voor een toiletverhoger, denkt u dan is aan een klein krukje. Zo één die jonge kinderen gebruiken om op het toilet te komen. Deze kan helpen om alsnog een goede zithouding aan te nemen. Let u dan wel goed op dat het krukje u niet hindert tijdens het gaan zitten en opstaan.

Wilt u zelf ervaren hoe een sta-op toilet werkt, dan kunt u dit in onze showrooms uitproberen.