Pronkstukken april 2021

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Een van de dilemma’s van een onderrijdbare keuken is dat je minder bergruimte hebt. Gelukkig is bij deze keuken ruimte naast het werkblad om nog extra kasten te plaatsen waar ook de oven en vaatwasser in zijn verwerkt.

Wanneer we een bad vervangen voor een inloopdouche worden panelen gebruikt op de plekken waar de tegels ontbreken door het verwijderen van het bad. Hiervoor kan gekozen worden door halve of hele panelen. In deze situatie is gekozen voor hele panelen, wat extra mooi staat.

Het is niet altijd nodig om een gehele keuken te vervangen. In dit geval was het werkblad aan vervanging toe en is alleen het die met lades en spoelbak vervangen.
Om een goed geheel te vormen zijn de oude grepen gebruikt op de lades.

De meest gebruikte doucheföhn zittingen, zoals de Comfort-Seat modellen, zijn gemaakt van hard kunststof. Deze zijn niet berekend op zwaardere personen en de toiletbril zal hierdoor snel los gaan zitten of zelfs breken. Daarbij staat de sproeiarm bij deze modellen dichter op de te reinigen delen, waardoor soms de reiniging en ook het drogen minder goed werkt.

De WC-VAmat is in zo’n geval een betere keuze. Deze is bestand tegen een hoger gewicht, de zitting is van zachter materiaal en de sproeiarm zit lager in de pot.

Pronk ergo staat natuurlijk vooral bekend om de aanpassingen voor gehandicapten en senioren. Toch is de spoelfohn installatie Comfort-Seat niet speciaal voor deze groep mensen ontwikkeld. Op veel plekken, vooral in Azië, is reinigen met water na toiletgebruik de standaard methode. Douche föhn toiletzittingen zijn daar gebruikelijk.

Soms denken mensen dat de WC-VAmat een groot stroomverbruiker is, omdat deze op een aparte groep aangesloten moet worden. Dat is niet waar. De WC-VAmat verbruikt alleen stroom tijdens het programma van wassen en drogen.

Hierdoor is het totale verbruik lager dan andere type douchefohn zittingen. Die werken namelijk met een boiler en gebruiken de hele dag een beetje stroom om het douchewater op temperatuur te houden.

De gebruikster van deze voorziening heeft weinig kracht in de handen. Knoppen indrukken gaat moeilijk. Daarom is gekozen voor de WC-VAmat auto. Deze werkt niet alleen het programma van douchen en drogen volledig af, maar ook het doorspoelen van het toilet.

De keukens van Pronk ergo worden gefabriceerd in de fabriek van Bruynzeel. Dit garandeert een goede Nederlandse kwaliteit.
Een ontwerp maken voor een aangepaste keuken is een vak apart. Daarom sturen de medewerkers van Bruynzeel u door naar Pronk ergo als dit nodig is.

De economische levensduur van een WC-VAmat is 5 a 7 jaar. De meeste gaan bij goed gebruik veel langer mee. Maar ook na jaren van trouwe dienst komt de dag dat een WC-VAmat vervangen moet worden. Zoals in dit geval. Doordat alle aansluitingen in zo’n geval al aanwezig zijn kost het een monteur weinig tijd om dit te plaatsen.

De spoelfohn installatie “Comfort-Seat” worden door Pronk ergo dagelijks geplaatst en zijn voor ons een voorraadartikel. Daardoor kunnen we snel leveren en plaatsen nadat de opdracht is gegeven.

De plafondtillift HeliQ heeft een cassette die vast zit aan de rails. De rails maken een traject van bed, door de gang, naar de badkamer, tot aan het toilet. In dit geval is de tilunit gecombineerd met een 4-puntsjuk.

Ook voor mensen met korte ledematen kan het moeilijk zijn om op een prettige manier gebruik te maken van een toilet. Een doucheföhn kan in zo’n situatie een oplossing zijn bij de reiniging van het onderlichaam.

Het voordeel van een doucheföhn is natuurlijk dat het makkelijker en hygiënischer is dan vegen met toiletpapier. Nadeel is wel dat het langer duurt. Vooral het drogen kost meer tijd. Maar het schone gevoel na afloop is dit zeker waard.