Pronkstukken mei 2021

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

De spoelfohn installatie Comfort-Seat AB heeft een kleiner bedieningspaneel naast de bril. Hier zitten alle druktoetsen op. Maar de bediening gaat eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening. Een prettig formaat met grote druktoetsen.

Wanneer u een knie niet of niet volledig kan buigen, dan is de afstand voor een gewone onderrijdbare keuken niet voldoende. In zo’n geval is een verdiepte keuken benodigd. Dankzij de extra ruimte kan men wel dichtbij het werkblad komen om de kookplaat, werkruimte en spoelbak te gebruiken.

Het bestaande bad is vervangen door een douche tussen de twee wanden. De bestaande Grohe badkraan kon worden hergebruikt en is gecomplementeerd met een nieuwe glijstang en handdouche.

Een douchefohn wordt door Pronk ergo vaak geplaatst wanneer mensen zichzelf minder goed kunnen reinigen. Maar het is voor iedereen een prettige manier om tijdens een toiletbezoek het onderlichaam te reinigen. U kent vast wel de situatie dat u bij buikloop naast de buikklachten ook last krijgt van een geirriteerde huid, die erger worden door het veelvuldig gebruik van papier. Gebruik van lauw water is in zo’n geval een betere optie.

De spoelfohn installatie model WC-VAmat heeft een bedieningsknop die werkt op luchtdruk. Het programma van doorspoelen, douchen en föhnen gaat bij model auto (na het indrukken van de knop) volledig automatisch. Voordeel van deze luchtdrukknop is dat deze niet alleen met de hand kan worden bediend, maar ook met de voet, elleboog, knie of zelfs het hoofd.

Bij een gewone keuken worden leidingen en aansluitingen voor apparatuur weggewerkt in of achter de onderkasten. Bij een onderrijdbare keuken ontbreken die kasten, waardoor leidingen, aansluitingen en ophangsteunen zichtbaar zijn.
De bewoner van deze woning vond dat niet mooi. Daarom is gewerkt met een achterwand in dezelfde kleur als de keuken. Achter de achterwand zijn de leidingen weggewerkt.

Een doucheföhn zitting past op bijna elke toiletpot. Bij hangende potten is de kans dat het past minder groot. Dit komt doordat er niet genoeg ruimte aan de achterkant van de pot is voor de bevestiging en elektronica van de doucheföhn.
In zo’n geval kunnen wij de pot vervangen voor een model dat wel geschikt is. Op dit moment gebruiken wij daar de Villeroy en Boch Omnia voor.

De keuken is uitgevoerd in betongrijs met antraciet en voorzien van een hittebestendig werkblad. Op drie punten boven het werkblad zijn stopcontacten aangebracht, zodat elektrisch keukengerei gemakkelijk gebruikt kan worden.

Bij plaatsing van een douche föhn wordt de bestaande toiletzitting meestal achter gelaten in de woning. Mocht op een later moment de douche föhn weer moeten worden verwijderd (bij een verhuizing bijvoorbeeld), dan kan deze worden teruggeplaatst. Bij een huurwoning is dit meestal noodzakelijk.

Deze familie heeft een aanbouw gecreëerd waar hun zoon een slaapkamer en badkamer in heeft. Hier heeeft Pronk ergo een plafondtillift geplaatst. Omdat er geen obstakels zijn voor de plafondtillift, is gekozen voor de Altair Single.