Pronkstukken juni 2021

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Het voordeel van de aankleedtafel Junior 3 is dat deze zodanig kan zakken, dat een kind zelf op de tafel kan stappen of gaan zitten. Dit scheelt in rugklachten voor de verzorger wanneer kinderen ouder en zwaarder worden.

Bij deze klant is het bad weggehaald en een inloopdouche geplaatst.
Door het plaatsen van een tussenwand waar de glasdeur tegenaan gemonteerd is, is een prachtige nieuwe situatie ontstaan. Een grote doucheruimte met een ruime instap.

In een van de woningen van De Rusthoeve is een nastelbare keuken geplaatst. De oven, kookplaat, vaatwasser, koelvriescombinatie en afzuigkap zijn van het merk Atag.
https://www.wonenenzorgpurmerend.nl/locaties/de-rusthoeve/

Net als met een gewone toiletbril is een Comfort-Seat eenvoudig zowel te monteren als te demonteren. Hierdoor is deze makkelijk mee te verhuizen.

De knoppen van de afzuigkap zijn vaak niet te bereiken wanneer zittend wordt gekookt. In deze keuken is gekozen voor een mechanische afzuigkap die met een afstandsbediening in- en uitgeschakeld kan worden.

Bij een verminderde handfunctie is de knopbediening naast de zitting van een douche föhn zitting niet praktisch. Een afstandsbediening is makkelijker te bedienen.

Vaak wordt voor een krukje gekozen wanneer staand douchen moeilijk is. Het nadeel is dat dit in krappe Nederlandse badkamers ruimte in beslag neemt. Een opklapbaar douchezitje neemt minder ruimte in beslag en zorgt dat andere bewoners geen hinder van het zitje hebben.

De spoel föhn installatie Comfort-Seat AB werkt met een boiler om het water te verwarmen. Bij intensief gebruik, zoals vaak achter elkaar douchen, kan hierdoor na een tijdje het warme water op zijn. De temperatuur van het water is dan afhankelijk van het leidingwater. Als u de douche een paar minuten niet gebruikt, is het water weer op temperatuur.

Het eenvoudige keukenblok is vervangen voor een mechanisch verstelbare keuken. Dit is een optie wanneer zowel zittend als staand gebruik wordt gemaakt van de keuken. Hierbij moet wel rekening gehouden worden dat het omhoog draaien van de keuken met de slinger moeilijker is vanuit een zittende positie. Naar beneden laten zakken kost minder inspanning.

De plafond tillift Molift Air is leverbaar voor verschillende tilgewichten. Dit type kan zelfs een gewicht tot 350 kilo dragen. Natuurlijk is het wel belangrijk om te controleren of ook het plafond geschikt is om dit gewicht te kunnen dragen of eventueel verstevigt moet worden.

Het voordeel van een elektrisch verstelbare wastafel is dat deze voor iedereen eenvoudig op de juiste hoogte is te gebruiken. Vaak wordt het gebruikt als de badkamer gedeeld wordt door mensen met en zonder rolstoel. Maar ook voor kinderen is het veiliger om zonder krukje gebruik te kunnen maken van de wastafel.
Door de achterwand gaat ook de spiegel mee in hoogte.