Pronkstukken oktober 2021

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

De plaatsing van de doucheföhn was voor de bewoners aanleiding om de gehele toiletruimte aan te pakken. Met nieuwe tegels en een inbouwtoilet is het een mooi geheel geworden.

De bewoners wilden graag een douche met een lagere instap. Daarnaast is direct het overige sanitair in de badkamer aangepakt. Er is een nieuw wastafelmeubel met een spiegelkast er boven gemonteerd en op het toilet is een Geberit AquaClean Tuma geplaatst. Een fraai uitziende douchezitting.

De Comfort-Seat AB biedt de mogelijkheid om de basisfuncties via de losse afstandsbediening te bedienen, maar dit kan eventueel ook via het bedieningspaneel aan de zijkant van de bril.

De gebruiker heeft een goede hand- en armfunctie. Toch is gekozen voor de WC-VAmat, omdat het gaan zitten, staan en draaien moeilijk gaan. Door de auto functie wordt het doorspoelen van het toilet meegenomen in het was- en droogprogramma. Het toilet wordt zowel voor het douchen als na het föhnen doorgespoeld.

Wanneer bij nieuwbouw of een verbouwing al rekening wordt gehouden met een plafondtillift is het mogelijk om de rails te integreren in een (verlaagd) plafond. Dat is hier gedaan in een vakantiewoning in Lichtenvoorde.

Een vraag die vaak gesteld wordt is of een doucheföhn te combineren is met een verrijdbare douchestoel. Hoewel sommige douchestoelen over de toiletpot en doucheföhn zitting heen gereden kunnen worden, raden wij dit af. De afstand tot de douchemond wordt hierdoor vergroot. Dit zorgt voor een minder goede reiniging. Daarnaast is de kans groot dat het water deels tussen de zitting en de douchestoel spuit. Ook de föhn zal minder efficiënt zijn.

Voor een tiener is het niet prettig als je niet zelfstandig kunt douchen. Door het bad te vervangen voor een inloopdouche is dit nu wel mogelijk.

De standaard doucheföhn zittingen kunnen meestal een gebruiker aan met een gewicht tot 100 kilo. Wanneer het gewicht boven de 120 a 130 kilo betreft is de WC-VAmat beter geschikt.

De plafond tillift Roomer S heeft een overpaksysteem. Hierdoor kan de cassette worden overgezet van de ene rails naar de andere zoals bij een deurdoorgang. Er hoeft dan boven de deurdoorgang niets open gebroken te worden.

De huidige toiletzitting is vervangen door een doucheföhn van het type WC-VAmat. Omdat deze al hoger is dan een gewone toiletbril was er geen verhoogde bril meer nodig.

Het oude bad is vervangen door een inloopdouche. De scheidingswand tussen het bad en de wastafel is wel gebleven. Hierdoor konden er extra wandbeugels bij de instap aangebracht worden die tevens dienst doen als handdoekenrek.