Pronkstukken november 2021

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

De volgorde bij gebruik van een WC-VAmat douchezitting:
⦁ U doet uw behoefte
⦁ U spoelt het toilet door
⦁ U start het programma van wassen en drogen door op de zwarte knop in te drukken.
⦁ U spoelt nogmaals het toilet
Wanneer u het toilet niet zelf kunt laten spoelen terwijl u zit, dan is de WC-VAmat plus de oplossing.
De volgorde bij de WC-Vamat plus wordt als volgt:
⦁ U doet uw behoefte
⦁ U start het programma door op de zwarte knop te drukken. De toilet wordt dan eerst doorgespoeld, daarna gaat hij wassen en drogen en aansluitend spoelt hij het toilet nogmaals door.

Deze plafondtillift wordt gebruikt met een kanteljuk. Hiermee lever je een deel van het tilbereik in, in vergelijking met een standaard lussen juk. Daarom is de rail bij deze klant direct op het afwerkplafond gemonteerd, aan de multiplex versteviging. Daarmee wordt het tilbereik zo groot mogelijk gemaakt.

De Comfort-Seat AB heeft een klein bedieningspaneel aan de rechterachterkant naast de zitting. Deze bevat alleen de basisfuncties. Bij een goede arm- en handfunctie en kunnen draaien is dit goed te bedienen. De afstandsbediening biedt naast de basisfuncties meer instellingen, zoals de temperatuur van het water en de zitting aanpassen.

De woning was voorzien van een onderrijdbare keuken, maar deze voldeed niet aan de noodzakelijke eisen voor de nieuwe bewoner. In samenwerking met de afdeling WMO en de woningbouwvereniging is een nieuwe Budget-Line keuken geplaatst.

Een enkele keer is het systeem van de WC-VAmat nog prima in orde, maar is de zitting of deksel aan vervanging toe. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat zure vloeistoffen de bovenlaag aantasten. Dit hoeven niet altijd schoonmaakmiddelen te zijn. Ook urinevlekken die langdurig op de bril blijven liggen kunnen het materiaal beschadigen.

Een enkele keer is het systeem van de WC-VAmat nog prima in orde, maar is de zitting of deksel aan vervanging toe. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat zure vloeistoffen de bovenlaag aantasten. Dit hoeven niet altijd schoonmaakmiddelen te zijn. Ook urinevlekken die langdurig op de bril blijven liggen kunnen het materiaal beschadigen.

Bij een zeer slechte handfunctie is bediening van knoppen zoals bij een gewone doucheföhn zitting niet te doen. De eenknopsbediening van de WC-VAmat is dan een perfecte oplossing. In dit geval kan die op de grond worden gelegd en met de voet worden ingedrukt. Maar het kan ook op een muur worden bevestigd en dan met een volle hand, elleboog of zelfs met het hoofd worden ingedrukt.

De keuken is uitgevoerd in de kleur Magnolia met een werkblad en achterwand in de kleur Koren donkergrijs. De kookplaat en de afzuigkap zijn van het merk Etna.

AB staat voor AfstandsBediening. Naast de toiletzitting zit wel een klein bedieningspaneel, maar de grote knoppen van de afstandsbediening zijn prettiger om de spoelfohn installatie mee te bedienen.

Op de foto ligt de afstandsbediening op het toilet, maar praktischer is het om deze op de muur te bevestigen. Eventueel kan dit met klittenband, zodat deze ook makkelijk in de hand kan worden genomen.

Veel van de douche föhn toiletzittingen die in Nederland worden aangeboden, zijn ontwikkeld voor de Aziatische markt. Omdat de mensen daar gemiddeld lichter van gewicht zijn, zijn deze zittingen minder geschikt voor zwaardere mensen.
Bij de ontwikkeling van de WC-Vamat is wel rekening gehouden met een hoger gemiddeld lichaamsgewicht. Het is aan te raden om bij gewichten flink boven de 100 kilo de douche föhn toiletzitting uit te proberen in een van onze showrooms. Tijdens het bezoek kunt u uitproberen of de zitting voldoende op de gewenste plek reinigt.

Als u in een huurhuis woont, wordt er verwacht dat u de woning bij het verlaten in originele staat achterlaat. Bij een doucheföhn toiletzitting, zoals de Comfort-Seat is dit geen enkel probleem. U kunt deze er weer afschroeven en de oude toiletzitting terugplaatsen.

De gebruiker van dit toilet maakt een transfer vanuit een rolstoel. Daarnaast is de handfunctie verminderd waardoor knoppen bedienen en doorspoelen van het toilet moeilijk zijn. Daarom is hier gekozen voor de WC-VAmat auto. De bediening van het douchen, föhnen en doorspoelen wordt allemaal geregeld met 1 druk op de zwarte pneumatische knop op de muur.

In deze badkamer werden meerdere aanpassingen en wijzigingen uitgevoerd. Het bestaande bad is verwijderd. Hiervoor in de plaats is een in hoogte verstelbaar douchezit met een douche geplaatst.

Het toilet is vervangen door een toilet die ook in hoogte verstelbaar is. Deze is gecombineerd met de Comfort-Seat AB.

De Comfort-Seat AB is een van de meest geplaatste douche föhn modellen. Het voordeel is dat je alle functies via een afstandsbediening kunt aansturen. Maar ook rechts naast de bril zitten knoppen om hem te bedienen.

De WC-VAmat heeft de eenvoudigste bediening van alle douche föhn zittingen. Slechts 1 knop zorgt dat een compleet programma in werking wordt gesteld. De grote zwarte knop hoeft niet met de hand te worden ingedrukt. Het kan ook met de voet, knie, elleboog of zelfs het hoofd.
In dit geval hangt het aan de steun, zodat de gebruiker er makkelijk bij kan.

Voor een Comfort-Seat is slechts stroom en een wateraansluiting nodig. Deze worden door de monteur aangelegd tijdens de montage.