Pronkstukken januari 2022

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Deze gebruiker lukt het niet om in een keer correct op de toilet te gaan zitten. Hij beweegt daarom op de toiletbril om de goede positie te verkrijgen. Dit is een extra belasting voor een gewone toiletbril. Daarom is hier gekozen voor de WC-VAmat. Die heeft scharnieren welke beter bestand zijn tegen deze belasting.

Hangende toiletten hebben vaak te weinig ruimte aan de achterkant om een douchefohn zitting te plaatsen. In dit geval is de pot vervangen voor de “Omnia” van Villeroy en Boch die een mooi geheel vormt met de Comfort-Seat.

De plafondtillift is via een X-Y systeem aangebracht in zowel de slaapkamer als de badkamer. Hierdoor kan iemand in beide ruimtes op elke gewenste plek worden getild.
De wastafel is elektrisch in hoogte verstelbaar en uitgevoerd met een Frisone kraan waarvan de bediening op de blende is aangebracht.

Vaak wordt gevraagd of een douchefohn zitting gecombineerd kan worden met toiletbeugels. Hier zijn mogelijkheden voor, maar dit moet wel goed op elkaar worden afgestemd. In deze woningis gekozen voor de Elegance. Deze douchefohn heeft geen bedieiningspaneel naast de toiletbril en kan hierdoor gecombineerd worden met een Jada toiletbeugelset. Deze toiletbeugelset is speciaal voor douchefohnzittingen ontwikkeld.

Een plafondtillift heeft veel voordelen in vergelijking met een verrijdbare tillift. Om enkele te noemen;
⦁ Het neemt geen ruimte op de vloer in beslag en bewegen door de hele ruimte is mogelijk, ook boven een bad
⦁ Het kost minder kracht om iemand te manoeuvreren
⦁ Deuropeningen hoeven niet te worden verbreed en drempels zijn ook geen obstakel

Bed and Breakfast Altijd Genieten heeft de kamers deels toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Zo hebben ze een plafondtillift, een in hoogte verstelbaar toilet en een bad. Ze wilden ook graag een onderrijdbaar keukenblokje met wasbak en tweepits inductiekookplaat.

Op hun eigen website kunt U meer foto’s bekijken van de kamers en de aanpassingen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om een keuken verstelbaar te maken. In dit geval is ervoor gekozen om zowel de onder- als de bovenkasten in zijn geheel te verstellen. Door de keuken op een achterwand te plaatsen is het met een knop mogelijk de keuken te laten zakken of te verhogen.

Bij een aanvraag voor een douchefohn via de gemeente komen onze accountmanagers standaard op huisbezoek om de situatie te bekijken. Zo kunnen problemen voor het plaatsen worden voorkomen. Bij deze klant bleek het toilet te laag te zijn voor de gebruikster.
De woningbouwvereniging heeft een andere pot geplaatst en daarna konden wij de douchefohn plaatsen.

Met de afstandsbediening van de Comfort-Seat AB kunnen de verschillende functies worden bediend. Wanneer dit lastig is, kan dit ook gecombineerd worden met een eenknopsbediening. Deze zal het ingestelde automatische programma in werking stellen.

Deze luxe hoekkeuken is uitgerust met apparatuur van Bosch, waaronder de stijlvolle afzuigkap. Het onderrijdbare deel is in hoogte verstelbaar. Voor de fronten is gekozen voor de kleur Magnolia. Het werkblad is uitgevoerd in keramiek in de kleur Iron Moss.

Deze plafond tillift heeft een traject in de slaap- en badkamer. Dankzij het zogenoemde X-Y systeem kan de tillift op elke plek in beide kamers komen; dus ook bij het toilet, de wastafel en het bad.