Van bad naar douche … naar nieuwe badkamer

Dolblij was het gezin met twee jonge kinderen toen ze verhuisden naar de nieuwbouwwoning in 1980. Eindelijk konden ze in een echt bad. Inmiddels zijn we veertig jaar verder. De kinderen zijn het huis uit en de kleinkinderen inmiddels te groot om bij opa en oma te logeren. Meneer gebruikt het bad nog wel, maar mevrouw houdt meer van een douche. Zij heeft steeds meer moeite met traplopen en ook het in en uit bad stappen is moeilijker geworden.

Na een paar keer te zijn gevallen, zonder gelukkig iets te breken of verwonden, wordt een adviseur van Pronk ergo gevraagd langs te laten komen voor een offerte voor het vervangen van het bad voor een inloopdouche. Omdat er sinds de bouw van het huis, niets meer vernieuwd is in de badkamer komen ze tot de conclusie om de badkamer een grotere opknapbeurt te geven. Daarom wordt besloten om ook de toiletpot te vervangen en direct te voorzien van een Comfort-Seat Start. Ook wordt de wastafel en de spiegelkast vervangen voor een wastafelmeubel.

Het leidingwerk blijkt anders aangelegd dan bij de meeste woningen uit deze bouwperiode, waardoor de nieuwe toiletpot niet op exact dezelfde plek geplaatst kan worden. Dezelfde vloertegels zijn niet te krijgen. Ook zijn er in de afgelopen jaren verschillende gaten in de wand en de wandtegels aangebracht. Het echtpaar besluit daarom om de tegels op de vloer en wand ook te laten vervangen, zodat de hele badkamer weer een moderne en frisse uitstraling krijgt.