Pronkstukken februari 2022

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

De meeste doucheföhn zittingen kunnen niet gecombineerd worden met een beugelset, omdat de bediening naast de zitting in de weg zit. De Comfort-Seat Elegance is wel te combineren en dan met de Jada beugelset voor doucheföhn installaties.

Dankzij een elektrisch verstelbaar hoek-systeem kunnen zowel de onder- als de bovenkasten in zijn geheel omhoog en omlaag worden gebracht.
Zowel voor de fronten, het werkblad als de achterwand is gekozen voor de kleur antraciet.

Model AB is de meest geplaatste doucheföhn in ons assortiment. Dankzij het kleine bedieningspaneel aan de zijkant en een afstandsbediening is het door de meeste mensen te gebruiken. De zitting past ook op de meeste toiletpotten.

Voor tilliften zijn er twee opties: verrijdbare- en plafondtilliften. Bij een vaste locatie heeft een plafond systeem veel voordelen. Het verplaatsen kost bijvoorbeeld minder inspanning. Ook in de kleedkamer bij het zwembad van ASVZ is voor een plafond systeem gekozen. Op het moment dat het niet wordt gebruikt vallen de rails nauwelijks op en de installatie neemt geen ruimte op de vloer in.

De meeste doucheföhn zittingen zijn uitgerust met verlichting met lichtsensor. Vooral in de nacht is het prettig om het toilet te kunnen bereiken zonder het normale licht aan te doen. Het lampje schijnt in de pot wat voor de meeste voldoende is om het toilet te vinden in de avonduren.

In deze nieuwbouw woning stond oorspronkelijk een gewone keuken in het ontwerp. De bewoner zou hier niets aan hebben gehad. Mede dankzij de gemeente werd het een onderrijdbare keuken waar de bewoner wel gebruik van kon maken. De bewoner heeft gekozen de keuken uit te voeren in de kleur oud Eiken.

Het bad is bij deze klant vervangen door een inloopdouche. Dankzij de panelen worden de kale muren zonder tegels afgedekt. Er is gekozen voor een opklapbaar douchezitje van Etac van het type Relax.

De wandbeugel (rechts op de foto) biedt extra houvast bij het betreden en verlaten van de douche, maar is ook te gebruiken om een handdoek over te hangen.

Om lang plezier te hebben van een douchefohn zitting is het belangrijk om deze met de juiste middelen te reinigen. Gebruik geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. En vergeet niet dat ook urine kan inwerken op de zitting. Laat deze daarom niet op de bril zitten.

De doucefohn installatie model Elegance heeft geen bedieningspaneel op of naast de zitting en werkt met een losse afstandsbediening (eenzelfde als van model Comfort-Seat AB). Voordeel hiervan is dat de Elegance als een van de weinige douchefohn zittingen gecombineerd kan worden met een beugelset.

Wanneer mensen het bad vervangen voor een douche willen ze deze graag met een zo laag mogelijke instap. Of dit mogelijk is, hangt af van wat onder het bad aan leidingen ligt. Maar in veel gevallen is een instap van 4 a 5 centimeter mogelijk.

De Comfort-Seat AB wordt geleverd met een afstandsbediening van 13 bij 17 cm. Op de zitting zelf zitten ook de belangrijkste bedieningsknoppen, maar de knoppen op de afstandsbediening zijn groter en makkelijker te bedienen als je op het toilet zit.
Image

Het prettige van een plafondtillift is dat deze makkelijk te manoeuvreren is en geen vloeroppervlakte in beslag neemt. Hierdoor is het ook in een kleinere ruimte mogelijk om gebruik te maken van een tillift.

De bewoner van deze woning kan zijn armen niet boven de schouders tillen. Pronk ergo mocht hier de keuken volledig vervangen. Voor de bovenkasten is gekozen voor een diagonaal verstelbaar systeem. Dat betekent dat de kasten zowel naar beneden als naar voren komen met behulp van een afstandsbediening.

De meeste douchefohn zittingen zijn uitgerust met een kinderbeveiliging. Dit voorkomt dat kleine kinderen een waterballet veroorzaken als ze op de knopjes drukken. Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat u de knoppen in werking zet tijdens het schoonmaken. Gelukkig staat standaard de kinderbeveiliging aan en werken de knoppen alleen als u op het toilet zit.

Als u in de badkamer op meerdere plekken een zitje wilt gebruiken, is een losse douchezit makkelijk. Maar als u deze alleen in de douche gebruikt is een opklapbaar model praktischer. Als u deze niet gebruikt of andere mensen gebruik maken van de douche neemt deze nauwelijks ruimte in beslag. Het geplaatste model is van het merk Handicare.

Het onderste deel van een vaatwasser is lastiger te bereiken als je zittend werkt. Daarom wordt een vaatwasser in een onderrijdbare keuken meestal hoger geplaatst. In dit geval op een sokkelkast met een korflade.

De WC-VAmat start je met een pneumatische bedieningspad. Deze is eenvoudig in te drukken, met de hand. Maar hij kan ook op de muur worden bevestigd, zodat hij met een elleboog kan worden ingedrukt. Veel mensen kiezen er voor het op de grond te leggen en dan met de voet in te drukken. Het snoer is lang genoeg, zodat het zelfs mogelijk is dat een ander er op kan drukken.

De CleanYou is een van onze nieuwere modellen in het assortiment. Voordeel zijn de stabililisatienokken aan de voorkant van de zitting. Hierdoor blijft de bril op zijn plaats als je er overheen schuift. Bijvoorbeeld als je je moeite hebt met gaan zitten en opstaan en je niet in een keer goed gaat zitten. Of als je een transfer maakt van en naar een trippel-, douche- of rolstoel.

Bij de ergotherapieafdeling van Het Zonnehuis in Doorn is een elektrisch verstelbare keuken geplaatst. Het is een trainingskeuken. Het is een omschakeling wanneer je altijd staand gekookt hebt en dit nu zittend moet gaan doen. De boven- en onderkasten zijn apart van elkaar in hoogte te verstellen, zodat deze kunnen worden aangepast aan de cliënt van dat moment.

De keuken bestaat uit twee delen. Het onderrijdbare deel is samen met de bovenkasten bevestigd op een achterwand die in zijn geheel elektrisch in hoogte verstelbaar is. De andere wand bevat een groot deel van de apparatuur, zoals een vaatwasser en een combimagnetron.