Pronkstukken maart 2022

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Soms zijn kleine aanpassingen al voldoende om iemand te helpen. In dit geval was het plaatsen van slechts 2 wandbeugels voldoende om makkelijker op te staan vanaf het toilet. Er is gekozen voor twee Handicare Ergogrip beugels op beide muren.

De spuitmond van een Comfort-Seat verdwijnt in de zitting als hij niet gebruikt wordt. Deze wordt bij de meeste modellen standaard gereinigd bij het opstarten en beeindigen van het douchen. Als u het extra wilt reinigen kunt u in de gebruiksaanwijzing vinden hoe u de spuitmond naar voren kunt schuiven.

De Aerolet is leverbaar in twee types. Bij het verticale model gaat de zitting recht omhoog. In deze woning is echter het diagonale model geplaatst. In dit geval gaat de zitting niet alleen omhoog, maar ook naar voren. Dit geeft een natuurlijkere manier weer waarop mensen opstaan.

Wanneer bij de bouw of verbouwing rekening wordt gehouden met een plafondtillift is het mogelijk om deze deels weg te werken in het plafond. Na plaatsing van de plafondafwerking zullen de rails bijna wegvallen in de panelen.
Zelfs als een plafondtillift nog niet nodig is, maar wel de verwachting is dat dit over een paar jaar nodig zal zijn, is het handig om alvast te overleggen met een van onze adviseurs. Dit kan toekomstige extra aanpassingen voorkomen.

De meeste douchefohn zittingen hebben een bedieningspaneel aan de zijkant van de voorziening. Hierdoor is de douchefohn veelal niet te combineren met toiletbeugels. De WC-Vamat heeft geen bedieningspaneel naast de bril en kan hierdoor met de speciale toiletbeugelset van Jada gecombineerd worden.

De Comfort-Seat AB heeft een help-knop op het bedieningspaneel van de toiletzitting. Als u deze indrukt klinkt er voor een halve minuut lang een geluidssignaal. Hiermee kunt u huisgenoten laten weten dat u hulp nodig heeft.

Uw toilet heeft een goede hoogte als uw heupen en knieen een hoek van negentig graden maken, terwijl uw voeten iets uit elkaar recht op de grond staan. De bril van de WC-VAmat is 4,5 centimeter hoog. Dit is iets meer dan de gemiddelde standaard toiletbril. Als het toilet hierdoor te hoog wordt kan het verstandig zijn een andere (lagere) toiletpot te plaatsen.

Het bad is bij deze klant vervangen voor een inloopdouche van 200 bij 100 centimeter. De achter- en zijwanden zijn grotendeels afgedekt met panelen. Het geheel is hierdoor niet alleen praktisch, maar ook fris en ruim.

De WC-VAmat verbruikt alleen stroom als het programma wordt gestart. Hierdoor is het apparaat zuinig in verbruik. Als het programma gestart wordt, heeft het op dat moment wel veel stroom nodig. Om overbelasting te voorkomen is het belangrijk om deze op een aparte groep aan te sluiten.

Goed zichtbaar op de foto zijn de zwarte nokken aan de zij-voorkant van de zitting. Deze zorgen dat de Clean You goed blijft zitten op de pot, ook wanneer u op de bril heen en weer beweegt.

De bewoonster van deze woning is klein van stuk. Een keuken waarbij zowel het werkblad als de bovenkasten lager hangen is dan een optie. Maar familie komt regelmatig langs en kookt dan ook in de keuken. Daarom is gekozen voor een elektrisch verstelbare keuken. In een lage stand ideaal voor de bewoonster en in een hogere stand voor als haar dochter op bezoek is.

De Aerolet is een voorziening die zorgt dat de toiletbril omhoog en omlaag gaat. Deze kan gecombineerd worden met de meeste doucheföhn zittingen in ons assortiment. In dit geval is het gecombineerd met de Comfort Seat Elegance. De bedieningsknoppen voor het hoog laag gedeelte zitten op de armsteun van de Aerolet. De bediening van de Elegance is via een aparte afstandsbediening.

De meeste doucheföhn zittingen kunnen belast worden tot 100 kilo. Deze belasting geldt voor mensen die rustig gaan zitten en opstaan. Wanneer je moeite hebt met opstaan en gaan zitten, is de kans groot dat je je deels laat vallen op het toilet. Dan is de belasting hoger dan je lichaamsgewicht.
De Clean You kan een gewicht tot 120 kilo aan.

Het traject voor de plafondtillift is aangebracht in de slaapkamer en de badkamer. De Molift Air heeft een cassette die aan de rail vast zit waardoor een rechtstreekse verbinding van kamer naar kamer mogelijk is. Hiervoor moet wel een opening boven een deurdoorgang gemaakt worden voor de rails.

Deze keuken bestaat uit twee delen. Het werkgedeelte is onderrijdbaar. Er tegenover is een servieskast geplaatst. Het werkgedeelte heeft een hittebestendig werkblad in de kleur Vulkaan grijs. Hittebestendig betekent dat deze een temperatuur van 225 graden aankan. Dit is voldoende om een pan direct vanaf de hete kookplaat te verschuiven naar de spoelbak. Wanneer een pan rechtstreeks op het werkblad geplaatst wordt is een onderzetter noodzakelijk, omdat de temperaturen dan een stuk hoger kunnen worden/zijn dan 225 graden.

De elektrisch verstelbare wastafel wordt geleverd met een achterwand waarin het verstelbare systeem in verwerkt is. Deze biedt ook plaats voor een spiegel.

Het is niet altijd nodig om de gehele keuken te vervangen, als deze aangepast moet worden voor zittend gebruik. In dit geval zijn alleen de onderkasten met het werkblad nieuw. Normaal wordt leidingwerk weggewerkt achter de onderkasten. Dat is bij een onderrijdbare keuken niet mogelijk. Hier is gekozen voor een achterwand die het merendeel van het leidingwerk en steunen weg te werken.