Voorziening niet meer nodig

Veel van onze producten worden verstrekt via de gemeente of de zorgverzekering. Als de voorziening niet meer nodig is, dan hangt het van het beleid van de verstrekker af wat er mee moet gebeuren.

Toiletvoorzieningen en tilliften
Als u de voorziening via de gemeente heeft gekregen, dan hangt het van het beleid van de gemeente af wie de eigenaar is. Soms hebben gemeentes het in bruikleen verstrekt, maar het kan ook zijn dat het eigendom van de gebruiker is. Wat voor u het geval is kunt u navragen bij de WMO-afdeling van uw gemeente.

Als het bruikleen betreft zullen zij ons opdracht geven om de voorziening op te halen en of te verwijderen. Is de voorziening nog in goede staat en niet te oud, dan kan het andere stadsbewoners weer helpen.

Sta-tafel
Een Sta-Tafel is meestal via de zorgverzekering verstrekt. Als dit CZ is geweest, hieronder vallen ook Ohra en Nationale Nederlanden, dan kunt u direct contact met Pronk ergo opnemen om de Sta-Tafel te laten ophalen. Als de voorziening nog in goede staat is en niet te oud, kan deze een ander iemand weer helpen.

Voor andere verzekeraars geldt dat u met hen contact moet opnemen. Zij kunnen ons opdracht geven om de Sta-Tafel op te halen. Het kan echter ook zijn dat ze aangeven dat u zelf verantwoordelijk bent voor het wegdoen. U kunt dan zelf bepalen of u de voorziening weggeeft, verkoopt of naar het grof vuil doet.

Voor