Pronkstukken april 2023

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Kentalis is een organisatie voor mensen met een gehoor- en of communicatiebeperking. Op hun locatie in Sint-Michielsgestel is een keuken geplaatst, waar een klein deel van het werkblad onderrijdbaar en in hoogte verstelbaar is. De apparatuur is ingesteld voor grotere groepen met 2 vaatwassers en 2 combiovens.

In deze woning is er gekozen voor twee verschillende plafondtilliften. Beneden (foto linksboven) is de Roomer S geplaatst. Hierbij is gekozen voor een losse rail in het toilet op de gang.
Met het overpaksysteem van de Roomer is de toiletruimte daardoor volledig dicht, omdat het bovenlicht niet verwijderd hoeft te worden.
Vanwege een lager plafond is op de bovenverdieping gekozen voor de Molift Air (foto rechtsonder). Hierdoor kan de lift gebruikt worden voor looptraining in combinatie met een loopvest. Dit is ook prettig voor de bloedsomloop.

Deze Budget-line witte keuken heeft een hittebestendig werkblad in de kleur Mat Chroom. De vierpits inductiekookplaat is van het merk Etna.

De watertemperatuur van de spoelfohn installatie Comfort Seat model Clean You ligt tussen de 31 en 39 °C. De watertank is voldoende voor ongeveer 3 minuten warm water.
Hierna neemt de temperatuur van het water af tot de temperatuur van de waterleiding.

De keuken is uitgevoerd met een front in de kleur Grafiet, het werkblad in de kleur Variety en de achterwand in de kleur Noten blok. De inductiekookplaat is van Siemens en de afzuigkap van Atag.

De keuken is uitgevoerd in de kleur ijswit met een hittebestendig werkblad in de kleur koren donkergrijs. Onder het werkblad is een achterwand geplaatst in dezelfde kleur als de keuken, waardoor de leidingen netjes zijn weg gewerkt.

Het bad is verwijderd en vervangen door een inloopdouche. Door de bodem en wandpanelen precies op de plek van het oude bad te plaatsen ontstaat er niet alleen een mooie badkamer, maar is het niet nodig om de badkamer (deels opnieuw) te betegelen.

In woonzorgcentrum Landrijt hebben wij een twee meter lange tafel geleverd. De tafel is met een slinger op een andere hoogte in te stellen en dankszij de geremde wielen eenvoudig te verplaatsen. Maar vooral prettig is dat alle vier de zijdes van de tafel onderrijdbaar zijn met een rolstoel.

De Comfort-Seat heeft slechts water en stroom nodig. Onze monteur kan tijdens het plaatsen de gewenste aansluitingen hiervoor aanleggen.

Om een prettige werkhouding te hebben kan de hoogte van de blende niet te hoog zijn in een onderrijdbare keuken. Daarom zijn de spoelbakken slechts 10 centimeter diep.
Om dit te compenseren zodat een pan onder de kraan past hebben onze standaard kranen een verhogingsring.

De keuken is uitgevoerd met een hittebestendig werkblad. Dat wil zeggen: hittebestendig tot 225 graden. Dit is voldoende om een pan vanaf de kookplaat naar de spoelbak te verschuiven. Zet echter geen schaal direct uit de oven of een pan direct van het vuur op het werkblad om te laten afkoelen. De temperatuur kan hierbij veel verder oplopen dan de 225 graden.

Vanwege een verhuizing is het hoog-laag toilet type Aerolet, naar een andere woning verplaatst. Deze Aerolet is gecombineerd met een WC-VAmat doucheföhnzitting.

Ondanks dat deze keuken al verstelbaar is, is de situatie veranderd waardoor de keuken niet hoog genoeg kwam. De keuken en het elektrische systeem zijn van de muur gehaald en op een andere hoogte terug geplaatst, waardoor de bewoner nu wel goed onder de keuken kan komen met de rolstoel.

Een Fokuswoning is een rolstoelvriendelijke huurwoning van de woningcorporatie met ADL-assistentie. Een onderrijdbare keuken hoort daar ook bij. In deze woning heeft Pronk ergo een elektrisch verstelbare keuken geplaatst in de kleuren Kashmir en Noce Milano.
fokuswonen.nl