Pronkstukken juni 2023

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

In deze woning is het traject voor de Molift Air plafondtillift aangepast. Een rail is ingekort. Dit verwijderde deel is hergebruikt en aangevuld om bij het bad te komen.

De oude aangepaste keuken was aan vervanging toe. De indeling is hetzelfde gebleven, wel zijn er andere kleuren uitgekozen. De keukenkasten zijn nu wit en het werkblad met de achterwand zijn uitgevoerd in de kleur oud eiken grijs.

Praktisch zijn de drie stopcontacten die verspreid zitten boven het werkgedeelte, zodat er altijd een stopcontact dichtbij is.

De fronten van deze keuken zijn uitgevoerd in de kleur Pallas wit hoogglans en het hittebestendige werkblad in de kleur Statue Grey. De achterwand heeft dezelfde kleur als het werkblad wat het geheel een mooie en rustige uitstraling geeft.

Het douchezitje is gemonteerd op de muur, zodat het eenvoudig weggeklapt kan worden. Nog even stofzuigen en de klus is klaar!

In een zorgunit bestaande uit een slaap- en douchegedeelte is een plafondtillift Molift Air geplaatst. De rails zijn in een X-Y systeem geplaatst, zodat de tillift overal in de zorgunit kan komen.

Bij deze gebruikers is de plafondtillift geplaatst in de bad- en slaapkamer. De rails zijn rechtstreeks op de houten balklaag geplaatst voordat het verlaagde plafond is geplaatst, waardoor de rails hier deels in wegvallen.

De toiletlift Aerolet is echt maatwerk. Niet alleen is deze leverbaar in een vertikale versie waarbij de toiletbril recht omhoog gaat, maar ook in een horizontale versiewaarbij de bril omhoog en naar voren beweegt. Tevens wordt de Aerolet afgestemd op het type bril. Hier is de mogelijkheid om een douchefohn toiletbril te plaatsen. Het type douchefohn dient wel bij aanschaf bekend te zijn.

Voor een plafondtillift moet ofwel het plafond ofwel de wanden sterk genoeg zijn. In deze kamer moest het plafond eerst versterkt worden voordat de plafondtillift geplaatst kon worden.

Bij een inloopdouche is het prettig als de bodem gelijk is met de vloer van de badkamer. Of dit mogelijk is, hangt van de huidige situatie af. Leidingwerk of vloerverwarming kunnen een obstakel zijn. In dit geval was het wel mogelijk om de vloer door te laten lopen.

Doucheföhn zittingen hebben meestel een iets dikkere toiletbril dan een standaard model. Wanneer een toilet al aan de hoge kant is, is het goed om hier rekening mee te houden.
Een hoger toilet kan prettig zijn met opstaan, maar wel moeilijker om te ontlasten.

Het mechanisch verstellen van een keuken gebeurd door te draaien met een slinger. Dit vraagt enige kracht met name bij het omhoog brengen van de keuken. Hoe groter de keuken hoe zwaarder dit zal zijn.
Het is belangrijk om te kijken of de gebruikers dit kunnen of dat een elektrisch systeem wellicht een betere optie is.

In deze badkamer werd het bad vervangen door een inloopdouche met een opklapbaar douchezitje. Ook werd de wastafelmeubel vervangen.

Deze onderrijdbare hoekkeuken is uitgevoerd in ruw eiken fronten met terrabruine zijkanten en plinten. Voor het werkblad is gekozen voor de kleur variety. De gekozen apparatuur is van het merk Etna.

Deze Aerolet is gecombineerd met spoelfohn installatie model WC-Vamat zodat zowel steun is bij het gaan zitten en opstaan, maar ook bij het reinigen en drogen van het onderlichaam na het ontlasten.

Voor het plaatsen van een doucheföhn installatie is water nodig, hetgeen natuurlijk al aanwezig is voor het toilet. Daarnaast is ook een stroompunt naast het toilet nodig. Onze monteurs kunnen dit als de voorziening wordt geplaatst tegelijk aanleggen .

In de speel- en recreatiekamer werd de traverse verlengd zodat een grotere oppervlakte bereikt kon worden met de plafondtillift.

Bij woonlocatie de Koogh is een elektrisch verstelbare hoekkeuken geplaatst in de kleur Kashmir. De keuken is inclusief de boven- en onderkasten verstelbaar. Daarbij is het deel onder de spoelbak en kookplaat onderrijdbaar. De apparatuur is van Neff en Pelgrim.

Door onderdelen uit het keukenprogramma te combineren met het sanitair assortiment is een onderrijdbare wastafel met bergruimte gecreëerd.

Met behulp van een Handicare zelfverrijdbare takelstoel en de plafondtillift model Roomer Altair kunnen zwemmers in en uit het zwembad getild worden.

De keuken hangt aan een achterwand, waar weer het elektrisch hoog laag systeem achter zit. Hierdoor gaat de keken in z’n geheel omhoog en omlaag.

Naast de plafondtillift is ook een doucheraam geplaatst van het merk Handicare. Het is opklapbaar zodat het minder ruimte in beslag neemt, wanneer het niet gebruikt wordt.

Het werkblad is uitgevoerd in de hittebestendige versie. Dit betekent dat een hete pan rechtstreeks van de kookplaat naar de spoelbak gesleept kan worden. Laat de pan niet naast de kookplaat afkoelen, want dan kunnen de temperaturen oplopen en het werkblad alsnog beschadigen.

Het werkblad was beschadigd en is vervangen voor een nieuw werkblad. Er is hier gekozen voor de kleur marmer wit.

In deze woning is gekozen voor een plafondtillift model Roomer. Er is een A-B traject geplaatst in de badkamer en A-B tranject in de slaapkamer. Als de liftcassette in de andere ruimte benodigdt is, wordt deze van de rails afgehaald en naar de andere ruimte getild om daar weer aan de rails te hangen.

Wanneer gaan zitten en opstaan moeilijk gaat en er grote druk op de scharnieren van de toiletbril komt, is de kans dat de bril makkelijk los zal komen of de scharnieren zelfs zullen breken groot.
Bij de doucheföhn zittingen raden we aan om in zo’n geval te kiezen voor model Clean You of WC-Vamat, omdat deze hier wel tegen bestand zijn.

De voormalige aangepaste keuken was uit de beginperiode van Pronk ergo en intussen aan vervanging toe.
Er is een nieuwe Budget-line keuken geplaatst met wederom met elektrisch verstelbaar systeem voor de onderkasten/werkblad. Voor het werkblad en de achterwand is gekozen voor de kleur Statue grey.

Alleen nog het RVS-plaatje bij de kookplaat bevestigen en dan is de keuken klaar.