Pronkstukken oktober 2023

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

We raden aan om de handbediening van de Roomer plafond tillift na elk gebruik aan de oplader te plaatsen. Niet alleen is deze daardoor altijd klaar voor gebruik, maar het is ook beter voor de levensduur van de accu.

Op de afdeling opname van Kempenhaeghe in Heeze is een verstelbare aankleedtafel met veel bergruimte geplaatst.

Een plafondtillift is voor de zorggever minder belastend dan een verrijdbare tillift. Manoeuvreren is lichter dan met een verrijdbare tillift.

Fokus heeft verschillende woningen gerenoveerd in Breda. Hierbij werden ook de keukens vervangen. De basis is voor alle woningen gelijk, maar met de opties en extra’s is elke keuken net weer even anders.

Hier heeft de bewoner gekozen voor een keuken in de kleuren Kashmir en Noce Milano. In een losse open kast zijn de vaatwasser en magnetron geplaatst.

Hier heeft de bewoner gekozen voor een keuken in de kleuren Grafiet en Betongrijs.

Hier heeft de bewoner gekozen voor een keuken in de kleuren Zilvereiken en Beton. Hier is niet gekozen voor een losse kast met vaatwasser en magnetron, maar een los verrijdbaar ladekastje voor extra bergruimte.

Hier heeft de bewoner gekozen voor een keuken in de kleuren Zilver Eiken en Beton. Tevens is gekozen voor extra verlichting onder de bovenkasten die worden bediend met een aanraakschakelaar.

Hier heeft de bewoner gekozen voor een keuken in de kleuren Kasmir en Oudeiken grijs. Een extra verrijdbaar ladekastje biedt extra bergruimte en is ook de plek voor een magnetron.

Een hoog-laag toilet is een prettige oplossing wanneer gaan zitten en opstaan moeilijk is. Wanneer de toiletruimte te klein is, is een hoog laag toilet helaas niet mogelijk en moet er gekeken worden naar een andere oplossing.
In dit geval is de doucheföhn gecombineerd met de Jada toiletbeugelset voor doucheföhns zodat de gebruiker toch een steuntje heeft bij het opstaan.

De huidige plafondtillift moest vervangen worden. Omdat dit van een ander merk is, moesten ook de rails vervangen worden. Bij de montage zijn de oude openingen gebruikt voor de nieuwe steunen te plaatsen.

Voor zwaardere personen is spoelföhn installatie model Clean You een goede optie, omdat deze beter bestand is tegen wat meer gewicht. De zitting is geschikt tot een gewicht van 120 kilo.

Omring Den Koogh is een locatie waar mensen wonen met een zorgvraag, maar waar ook tijdelijk ondersteuning gegeven kan worden zoals revalidatie. We hebben een hoekkeuken geplaatst waarbij het deel met de kookplaat, spoelbak en ladekasten in hoogte verstelbaar is. Voor de fronten is gekozen voor de kleur Kashmir. Het hittebestendige werkblad is uitgevoerd in de kleur Titan.

Deze bewoner maakte al gebruik van een douche föhn installatie model WC-Vamat, maar had ook hulp nodig bij het gaan zitten en opstaan. Een Aerolet zou hier perfect zijn, maar dit is een maatwerkproduct en moet afgestemd zijn op de benodigde doucheföhn. In dit geval was het gelukkig geen probleem om de huidige WC-Vamat met de hooglaag toiletlift te combineren.

Een verstelbare keuken is er in twee soorten; elektrisch en mechanisch verstelbaar. De eerste wordt het meest gebruikt, omdat dit voor de gebruiker het makkelijkst is. Mechanisch verstelbaar is ook een optie, maar vraagt wel meer kracht. Vooral omhoog draaien is niet voor iedereen een haalbaar. Zittend hebben mensen minder kracht en is het voor de meeste gebruikers zelfs onmogelijk.

De Roomer plafondlift heef een liftcassette welke aan een aanhaakband hangt. Wanneer de liftcassette voor de verzorger op een verkeerde hoogte hangt, kan dit gecorrigeerd worden door een andere lengte aanhaakband te gebruiken.

De vaatwasser, magnetron en koelkast zijn hergebruikt. Voor de eerste twee is een ombouw gemaakt, zodat het een mooi geheel vormt met de rest van de nieuwe keuken in de kleur Zilver Eiken.
Het leidingwerk onder het werkblad is weggewerkt met een achterwand.

In de woning was al een plafondtillift. Deze heeft een uitbreiding gekregen in de slaapkamer.

Voor een douchefohn zitting is een elektrapunt nodig. Meestal is die niet aanwezig naast het toilet. Onze monteur kan deze voor u plaatsen wanneer de voorziening wordt gemonteerd.

Een plafond moet genoeg draagkracht hebben om een tillift hier aan op te hangen. De aannemer heeft in deze ruimtes de draagkracht versterkt met een houten balklaag.
Daarna heeft Pronk ergo de rails geplaatst in de slaap- en badkamer.

Op de Zuiderkade in Emmeloord zijn de afgelopen periode veel nieuwbouw woningen gerealiseerd. In een aantal woningen zijn ook onderrijdbare keukens geplaatst.
Dit is één van de keukens. De nieuwe bewoners kunnen na plaatsing zelf aan de slag met inrichten.