Manege zonder Drempels

In 1986 was Stichting Manege zonder Drempels in Bennekom de eerste organisatie die huifbed rijden aanbood voor mensen met meervoudige beperkingen. Inmiddels zijn er meer maneges in Nederland waar dit mogelijk is, maar dankzij hun professionele opzet met 12 medewerkers in loondienst en vele vrijwilligers en donaties zijn ze de grootste van Nederland. Naast het rijden op geplande afspraken, bieden ze vakanties in volledig aangepaste verblijven aan voor groepen en gezinnen.

Johan is binnen Pronk ergo verantwoordelijk voor advies en verkoop van tilliften bij zwembaden en maneges. Hij komt regelmatig bij maneges over de vloer, maar deze manege heeft een speciaal plekje in zijn hart. “Pronk ergo plaatst en onderhoud regelmatig plafondtilliften in maneges en zwembaden, maar dit project was toch speciaal.” zegt Johan. “De cliënten werden tot voor kort met behulp van een speciaal verrijdbaar liftplateau vanuit hun rolstoel op de huifbedden getild wat fysiek zwaar belastend was voor de deelnemers en de begeleiders. Dit is nu verleden tijd!”

“Omdat dit zo’n mooi en bijzonder project is, hebben we zelfs besloten dit project deels te sponseren. We hebben een compleet nieuwe plafond tilliftrailinstallatie gerealiseerd in de rijhal. Het is een traversesysteem van 17 meter lang en 4,5 meter breed. De installatie is voorzien van maar liefst drie Molift Air tilliften.”

Voor onze monteurs was het ook een bijzondere ervaring. Het komt niet vaak voor dat ze de montagebus naar binnen kunnen rijden om alle onderdelen uit te kunnen laden.

Werken op hoog niveau.

Om de rails te plaatsen werden de monteurs met een hefwagen naar de plek gebracht.

Het eindresultaat.

Close-up van de rails en liftcassettes.

Johan en Jeroen leveren het nieuwe liftsysteem op.

Noortje had de eer om de nieuwe liften als eerste te gebruiken. Maar zeker niet de laatste want de tientallen ritjes zijn dagelijks vol geboekt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij de manege kijk dan op www.manege-zonder-drempels.nl.