Pronkstukken februari 2024

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Op de afdeling ergotherapie van het Alrijne ziekenhuis is een nieuwe keuken geplaatst waar patiënten kunnen oefenen. Er is gekozen voor de kleur wild eiken donker met een metallic black werkblad. De keuken hangt aan een achterwand van 190 cm hoog die in zijn geheel elektrisch omhoog en omlaag kan worden gebracht.

In de woning van een echtpaar in Papendrecht zijn de badkamer en toiletruimte verbouwt. Deze zijn gesloopt en opnieuw opgebouwd met een nieuwe vloer inclusief vloerverwarming. Voor de rolstoelgebruiker is een elektrisch verstelbare wastafel geplaatst. In de achterwand zijn stopcontacten geplaatst en erboven is een luifel waarin de verlichting is verwerkt.

Voor de andere bewoner is een badkamermeubel volledig op maat met veel bergruimte en een spoelbak geplaatst. Ook hierin is de verlichting in de luifel verwerkt. Verstopt zijn ook hier twee stopcontacten aangebracht.

In de toiletruimte is ook nieuw getegeld, een nieuwe toiletpot geplaatst en een spoelfohn installatie model Clean You gemonteerd.

Praktisch aan de aankleedtafel is dat deze zover naar beneden kan worden gebracht dat een kind zelf op de tafel kan stappen. Leuker voor de kinderen en prettiger voor de medewerkers hun rug. Medewerkers van verschillende lengte kunnen de tafel op een hoogte brengen die voor hen prettig werken is. https://www.facebook.com/p/KDC-De-Honingraat-100063624250388/

De WC-VAmat kan een statische belasting aan van 250 kilo. Dat betekent gewicht zonder beweging. Bij het gaan zitten en opstaan is er altijd beweging en daarmee druk. De WC-Vamat kan dit zonder problemen tot 150 kilo aan.

Wel raden we mensen die zwaarder dan 120 kilo zijn aan, om de zitting uit te proberen in een van onze showrooms als dit mogelijk is. Om goed te kunnen reinigen moet het water tussen de bilpartij sproeien. Bij sommige mensen is dit niet (goed) mogelijk en is een toilet met douche geen oplossing.

De keuken is uitgevoerd met fronten in de kleur Wild eiken licht en de overige panelen in de kleur Grafiet. Het werkblad en de achterwand is in de kleur Rocky. De apparatuur is allemaal van het merk Bosch.

Bij het aanschaffen van een woningaanpassing is het goed om niet alleen naar de huidige functiebeperkingen te kijken, maar ook naar de te verwachten beperkingen. Wanneer de kans groot is dat deze binnen een paar jaar zal verslechteren dan is het goed om van de toekomstige situatie uit te gaan zodat extra onkosten worden voorkomen.

In de kamer is een rechte rail gehangen van bijna 2,5 meter waaraan de Molift Air liftcassette bevestigd is. Hierdoor kan zowel boven als aan beide zijden van het bed getild worden.

Een keuken en zeker een aangepaste keuken is geen goedkope aanschaf. Wilt u kijken voor een voordelige optie, kijken dan eens of een van onze showroommodellen een mogelijkheid is:

Bij het plaatsen van een douchezitje aan de muur moet goed gekeken worden wat een prettige zithoogte is voor de gebruiker.

Woonzorgcentrum De Voord heeft in de ergotherapieruimte een nieuwe keuken staan. De keuken is uitgevoerd in de kleur Wild Eiken licht met een Industrialkleur werkblad. De keuken is van alle gemakken voorzien en elektrisch verstelbaar zodat patiënten kunnen oefenen.

Wanneer een plafondtillift in een nieuwbouw of verbouwde ruimte moet komen, is het verstandig om al in een vroeg stadium contact op te nemen met onze adviseur. Belangrijke technische zaken kunnen dan al door de aannemer worden meegenomen en daarnaast is de mogelijkheid om de rails in het plafond weg te werken.

Sommige gebruikers vinden het niets, maar andere vinden het heerlijk. Spoelföhn installatie model Comfort-Seat AB heeft een verwarming in de zitting. Tijdens de koudere maanden is het prettig om deze aan te zetten, zodat u niet op een ijskoude bril hoeft te zitten.

De keuken heeft een hittebestendig werkblad tot 225 graden. Hierdoor kan een hete pan van de kookplaat naar de spoelbak worden geschoven. Laat echter geen schaal rechtstreeks uit de oven of een pan rechtstreeks van de kookpit afkoelen op het werkblad. De temperaturen kunnen hierbij veel hoger zijn dan 225 graden en schade maken op het werkblad.

Spoelfohn installatie model Clean You kan gecombineerd worden met de Jada toiletbeugelset, wanneer een extra steuntje bij het gaan zitten en opstaan gewenst is.

Onze bovenkasten zijn voorzien van clipscharnieren die 170 graden opendraaien. Dit is een grotere draai dan bij normale keukenkasten. Dit voorkomt dat u zich kan stoten aan de deuren als deze open staan.

De wastafel is in hoogte verstelbaar en onderrijdbaar met een trippel- of rolstoel. Door een werkblad te combineren met een gewone spoelbak is voldoende ruimte om spulletjes neer te zetten. Mooi element is de Geberit Renova spiegel waar de verlichting in is verwerkt.

Door een keuken te verdiepen is het ook mogelijk met een (deels) gestrekt been te koken in een onderrijdbare keuken. Bij deze klantzijn in het verdiepte gedeelte ook zes stopcontacten aangebracht.

De Aerolet toiletlift kan met bijna al onze doucheföhn zittingen gecombineerd worden. In dit geval de Comfort-Seat AB. De knoppen van de hooglaag bediening zit op de steunen. De bediening van de douchefóhn loopt via de knoppen op het zijpaneel of via de losse afstandsbediening.

De bewoners hebben gekozen voor de kleur Ivory voor de bodem en achterwanden van hun nieuwe inloopdouche. Dankzij de achterwanden wordt de muur netjes afgewerkt en hoeven er geen nieuwe tegels te worden aangebracht.

De keuken hangt aan een elektrisch verstelbare achterwand waardoor zowel het werkblad met onderkasten als de bovenkasten en afzuigkap in hoogte verstelbaar zijn.

Wij raden aan om de accu’s van de plafondtilliften na elk gebruik direct weer aan de oplader te plaatsen. De meeste van dit soort accu’s hebben hierdoor een langere levensduur en de tillift is altijd direct te gebruiken.

Voor de kinderwoonafdeling van Kempenhaege hebben wij een aankleedtafel samengesteld naar de wens van het team. De aankleedtafel bestaat uit een vrijdragend systeem met veel bergruimte. Voor extra veiligheid is een neerklapbaar zijhek gemonteerd.

De WC-Matic is een hooglaag toiletsysteem. Het heeft een elektrische verstelling van 50 centimeter. Het is hier gecombineerd met een WC-Vamat doucheföhn zitting.

De keuken is uitgevoerd met fronten in de kleur metaal zwart en het werkblad en de achterwand in de kleur statue grey. De apparatuur is van Pelgrim, behalve de oven. Hiervoor is gekozen voor Neff met de handige Hide & Slide deur, die bij het openen onderin wegschuift.

De plafondtillift met Roomer S liftcassette heeft een dubbele transportband. Dankzij deze dubbele band kan de liftcasette eenvoudig overgezet worden naar een andere rail zoals bij een deurdoorgang.

De wastafel is met behulp van een gasveerbediening in hoogte verstelbaar. De wastafel zelf is model Novo Vita van het merk Villeroy & Boch.

Deze keuken is uitgevoerd in de kleur Kashmir en heeft een werkblad in de kleur Beton.