Veel gestelde vragen – WC-VAmat

Past de WC-VAmat op elk toilet?
De WC-VAmat past op bijna elk toilet. De zitting wordt aan de achterkant van de toiletpot bevestigd. Daarom is het van belang dat de achterkant van de toiletpot recht is en er voldoende ruimte is. Als u een douche föhn toiletzitting bij Pronk ergo aanschaft, zit daar een huisbezoek bij inbegrepen. Een adviseur komt bij u langs en controleert of de toiletpot geschikt is en of alle aansluitingen aanwezig zijn. Zo komen zowel u, als de monteur niet voor verrassingen te staan. *

Wat is de levensduur van de WC-VAmat?
Pronk ergo geeft 2 jaar garantie op de WC-VAmat. Gemiddeld gaat een WC-VAmat acht a tien jaar mee. Door gebruik te maken van een servicecontract waarbij Pronk ergo o.a. jaarlijks een preventieve inspectie en onderhoud uitvoert is dit meestal een paar jaar langer.

Hoe simpel is het bedienen van dit product?
De WC-VAmat is standaard uitgevoerd met een grote pneumatische bedieningspad. Deze zorgt ervoor dat met slechts 1 druk op de knop het gehele programma (wassen, drogen en optioneel ook doorspoelen) wordt uitgevoerd. Deze bediening kan op iedere gewenste plaats bevestigd worden. De bediening is zowel met de handen, voeten, ellebogen of hoofd te bedienen. Ook zijn er nog mogelijkheden om de WC-VAmat met een draadloze afstandsbediening of infrarood bediening uit te voeren.

Is het product slijtage gevoelig?
Dit valt erg mee. Mocht het voorkomen dat er een onderdeel defect raakt, kan dit vrij eenvoudig door ons ter plaatse vervangen worden.

Komt het voor dat er systeem fouten in het product zitten of komen?
Dit product wordt in Duitsland geproduceerd en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Uiteraard blijft het een technisch product en is het theoretisch mogelijk dat er een keer iets niet goed functioneert (dit zal dan uiteraard door ons opgelost worden). De veiligheid kan hierdoor echter niet in het geding komen. Natuurlijk zit er een CE-keurmerk op dit product.

Kan Pronk ergo controles (in de vorm van een keuring) uitvoeren als hierom gevraagd wordt?
Het is mogelijk om een servicecontract af te sluiten waarbij Pronk ergo jaarlijks preventief onderhoud en inspecties uitvoert en het product keurt.
Ook zonder contract kunt u gebruik maken van onze servicedienst. Als er een monteur langs moet komen, wordt deze op uurbasis berekend (dit is uiteraard duurder dan een jaarlijks servicecontract).

Verbruikt de WC-VAmat veel stroom?
In tegenstelling tot de andere doucheföhn zittingen gebruikt de WC-VAmat alleen stroom op het moment dat er gespoeld, gedroogd en eventueel doorgespoeld wordt. Op dat moment gebruikt het 3500 Watt. Om die reden is een aparte aansluiting nodig. Maar het jaarverbruik is niet zoveel.

Is de temperatuur van het water in te stellen?
De WC-Vamat werkt met een doorstroomelement. De uitgaande watertemperatuur is afhankelijk van de ingangstemperatuur van het water. In de wintermaanden kan het water daardoor iets kouder zijn dan in de zomer. Door de watertoevoer in het apparaat iets terug te draaien kan dit iets worden aangepast. Niet te veel dichtdraaien, want dan krijgt u koud water. Te heet kan het water dankzij een beveiliging niet worden.

Ik heb een hele gevoelige huid, kan het watersproeien zachter worden ingesteld?
U kunt de watertoevoer een klein beetje terug draaien. Dit kan ook de temperatuur beïnvloeden. Draai het niet te ver, anders heeft u koud water.

Ik weeg meer dan 120 kilo, kan ik de WC-VAmat gebruiken?
De zitting kan een statische belasting aan van 250 kilo. Dat betekent gewicht zonder beweging. Bij het gaan zitten en opstaan is er altijd beweging en daarmee druk. De WC-VAmat kan dit zonder problemen tot 150 kilo aan.
Wel raden we mensen die zwaarder dan 120 kilo zijn aan, om de zitting uit te proberen in een van onze showrooms. Om goed te kunnen reinigen moet het water tussen de bilpartij sproeien. Bij sommige mensen is dit niet (goed) mogelijk en is een toilet met douche geen oplossing.

* Een huisbezoek is niet inbegrepen bij een bestelling via de webshop.

WC-VAmat