Pronkstukken december

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Het verschil tussen een gewone en een douche föhn toiletzitting is op uiterlijk niet heel groot. Kijk je naar een foto voor en na plaatsing dan is het net een Zoek-de-verschillen spel. Bij de WC-VAmat is aan de achterkant van de zitting een verhoging te zien. Hierin zit al het vernuft in verwerkt. En verder is er een snoer waar de startbutton aan zit. Hier is deze op de muur geplaatst, maar de startbutton kan ook op de vloer worden gelegd.
Vanwege een visuele beperking vond de bewoner het niet prettig om te douchen of baden in het bad. Het bad is verwijderd en op dezelfde plek is een ruime inloopdouche geplaatst.
De glazen deur kan beide kanten op zwaaien. Wanneer u veel spettert tijdens het douchen kan de deur naar binnen worden getrokken, om de spetters niet te ver te laten neerkomen.
Voor deze keuken zijn alleen de onderkasten en het werkblad vervangen voor een onderijdbare keuken. De bewoner wilde graag dezelfde frontkleur Acacia. De apparatuur kon gewoon blijven staan.
Onze standaardkraan is de eenhendelmengkraan. Deze heeft een iets langere hendel dan gebruikelijk is bij normale kranen. Daarnaast is deze kraan hoger, waardoor een pan makkelijk gevuld kan worden in de ondiepe spoelbak.
Het oude douchezitje was oud en verroest, tijd voor een nieuwe. Onze monteur heeft een douchezitje van het merk Handicare geplaatst. Zowel het zitgedeelte, als de armsteunen zijn los van elkaar op te klappen.
In de badkamer hing al rails voor de Roomer plafondtillift. Door vernieuwing van het sanitair wijzigde de indeling van de badkamer en kon de tillift hierdoor niet meer boven het bad komen.
Human Care heeft de afgelopen jaren vernieuwingen doorgevoerd met nieuwe cassettes en nieuwe rails. In de badkamer is een extra railtraject aangelegd met de nieuwe rails.
Op de foto met het bad, zijn de nieuwe rails te zien en op de foto rechts is de oude rails te zien. De nieuwe rails zijn lichter en eenvoudiger te monteren. Hierdoor is het ook voordeliger geworden.
Voor een doucheföhn toiletzitting is naast water ook stroom nodig. Vaak is deze niet aanwezig in de buurt van een toilet. Natuurlijk kunnen wij dit direct aanleggen tijdens het plaatsen van de doucheföhn zitting.
In dit geval was een stopcontact al in de buurt en was slechts een extra punt achter het toilet snel aangelegd.
Een veel gestelde vraag is of de spoelfohn installatie Comfort-Seat op elke toiletpot past? In de meeste gevallen wel. Vooral bij hangende toiletten is het belangrijk om naar de achterkant van de pot te kijken. Omdat de zitting hierop wordt gemonteerd moet deze vlak zijn.
Als u in een huurhuis woont, wordt er verwacht dat u de woning bij het verlaten in originele staat achterlaat. Bij een doucheföhn toiletzitting, zoals de Comfort-Seat is dit geen enkel probleem. U kunt deze er weer afschroeven en de oude toiletzitting terugplaatsen.
De bewoner van deze woning heeft ALS. Zelf reinigen na het toilet bezoek wordt steeds moeilijker en de verwachting is dat ook het gaan zitten en draaien steeds moeilijker zal worden. Daarom is hier gekozen voor de WC-VAmat+. Deze toiletzitting is robuuster dan de meer bekendere doucheföhn toiletzittingen.
De +toevoeging betekent dat niet alleen het douchen en föhnen op de eenknopsbediening zit, maar ook het doorspoelen van het toilet.
Ter extra ondersteuning tijdens het opstaan en zitten is een Jada toiletbeugelset gebruikt. Dit speciale model is alleen geschikt voor doucheföhn zittingen zonder bedieningspaneel naast de zitting.
Het mechanisch verstelbare systeem van deze ongeveer 20 jaar oude keuken werkte niet goed meer. Bij inspectie bleek dat niet alleen het systeem versleten was, maar dat ook de meubeldelen in matige staat waren.
De bewoner heeft een nieuwe keuken en verstelbaar systeem gekregen.
Veel van de douche föhn toiletzittingen die in Nederland worden aangeboden, zijn ontwikkeld voor de Aziatische markt. Omdat de mensen daar gemiddeld lichter van gewicht zijn, zijn deze zittingen minder geschikt voor zwaardere mensen.
Bij de ontwikkeling van de WC-Vamat is wel rekening gehouden met een hoger gemiddeld lichaamsgewicht. Het is aan te raden om bij gewichten flink boven de 100 kilo de zitting uit te proberen in een van onze showrooms. Tijdens het bezoek kunt u uitproberen of de zitting voldoende op de gewenste plek reinigt.
Als u zichzelf niet meer goed kunt reinigen tijdens een toiletbezoek, dan is een douche föhn een goed hulpmiddel. U kunt deze zelf bij ons aanschaffen, maar u kunt ook een aanvraag doen via de WMO-afdeling van uw gemeente.
Als de WMO een offerteverzoek bij ons indient, zullen wij tijdens een huisbezoek de situatie beoordelen. De gemeente krijgt van ons naast de offerte ook een huisbezoekrapport. Het rapport geeft aan welke douche föhn het meest geschikt is aan de hand van uw vaardigheden, het toilet en de toiletruimte.
Een douche föhn zitting wordt vaak via de WMO vergoed. Wanneer gebruikers slechts kort gebruik van de douche föhn hebben kunnen maken, kiezen gemeentes er vaak voor om deze bij Pronk ergo in depot te laten plaatsen. Zodra een andere inwoner deze dan nodig heeft, kan hij weer opnieuw worden ingezet.
Deze WC-VAmat is ook aan zijn tweede gebruiker toe. Natuurlijk is de voorziening van te voren volledig nagekeken en netjes schoon gemaakt.
Tijdens een huisbezoek bekijkt de adviseur ook naar de bestaande toiletpot. Soms is die niet geschikt voor een douche föhn zitting. Maar het kan ook zijn dat de pot te hoog is voor de gebruiker. Dat was ook in deze situatie het geval. Tegelijkertijd met het plaatsen van de Comfort-Seat is ook de toiletpot vervangen.
Omdat dit een huurwoning betreft worden de oude toiletpot en zitting achtergelaten bij de bewoner. Bij het verlaten van de woning kan deze dan weer worden terug geplaatst.
Het prettige van een plafondtillift is dat je een traject kan maken over een complete verdieping. In deze woning loopt het traject door de slaapkamer, de gang en de badkamer. Zowel voor de belanghebbende als de verzorger is de verplaatsing soepel, doordat je geen weerstand van de vloer hebt.
De klant had hier voor het gemak een aantal deurtjes verwijderd om makkelijker bij de keukenspullen te kunnen. Dit is slechts een tijdelijke oplossing. Voor je lichaam is het niet prettig om scheef voor een te hoog werkblad te werken.
Gelukkig kan de bewoner nu wel gebruik maken een keuken die ergonomisch op haar is afgesteld. Ze hoeft alleen nog een kookplaat plaatsen.
Meestal betekent het vertrek van onze monteur dat de klant gebruik kan gaan maken van de aanpassingen. Dit keer waren de werkzaamheden slechts een onderdeel van de werkzaamheden. De badkamer wordt compleet aangepast en onderdeel daarin was een inloopdouche en een wastafel op maat.
De wastafel is geplaatst met nastelbare steunen. Mocht de hoogte van de wastafel in de toekomst gewijzigd moeten worden, dan kan onze monteur dit aanpassen zonder nieuwe gaten in de muur te hoeven maken.
In Nederland wordt een keuken na gemiddeld 19 jaar vervangen. Pronk ergo bestaat inmiddels alweer 30 jaar. Het is leuk om te zien dat we regelmatig oude keukens mogen vervangen voor een nieuwe.
De huidige keuken was door ons in 1998 geplaatst. De opstelling is goed en sommige van de apparatuur kan worden hergebruikt. Nieuw is wel de Neff oven, deze heeft een Hide & Slide deur waardoor de deur openklapt en wegschuift onder de oven.