Pronkstukken november

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

In een houten chalet is het kleine bad vervangen door een inloopdouche. De kleine oppervlakte van de badkamer, maar ook de nieuwe douche was een uitdaging.

Met de Handicare douchebank XL kan de bewoonster zitten tijdens het douchen of tandenpoetsen.

In deze keuken is gekozen voor een parallelle opstelling. Aan de ene kant het werkdeel met kookplaat en spoelbak in een elektrisch verstelbaar werkblad. Daarnaast kon de bestaande vaatwasser worden geplaatst.
Hier tegenover is een kastenwand geplaatst, waar de overige apparatuur is ingebouwd. De bewoner had twee goede (combi)magnetrons die hier perfect in pasten. Een vriezer en koelkast maken de keuken compleet.
In de oude situatie was een hangend toilet in een kleine hoek van de badkamer geplaatst. Dit is lastig bij het gebruik maken van een toilet. Helemaal als het opstaan en gaan zitten moeilijk is.
Het achterwandje werd verbreed en de toiletafvoer is verplaatst. Hierdoor is er voldoende ruimte ontstaan voor een staande pot in combinatie met een Aerolet diagonale toiletlift. De Aerolet is uitgerust met de WC-VAmat doucheföhn.
Een doucheföhn zitting kan meestal op de bestaande toiletpot worden geplaatst. Vooral bij hangende toiletten is dit niet altijd mogelijk. De toiletpot liep aan de achterzijde omhoog. Om die reden is er een nieuwe hangende pot geplaatst van Villeroy en Boch.
De bewoonster van een woning in Krimpen aan den IJssel maakte al zo’n 20 jaar gebruik van een mechanisch verstelbare keuken. Door slijtage en een lekkage was het tijd voor een nieuwe keuken.
Het verstellen van het mechanische systeem gaat met een draaihendel. Dit was voor mevrouw moeilijker geworden. Daarom is nu een elektrisch verstelbaar systeem geplaatst. Deze is achter een achterwand geplaatst waar zowel de bovenkasten als het onderstel op zijn aangebracht. Hierdoor gaat de hele keuken omhoog en omlaag door middel van 1 druk op de knop.

Voor extra berg- en werkruimte is op de tegenliggende wand een drietal kastjes geplaatst met een werkblad.

Van de gemeente kregen wij het verzoek om een keuken te beoordelen met de vraag of deze op een andere hoogte geplaatst kan worden. Het betrof echter geen Pronk ergo keuken en kon dan ook niet op een andere hoogte geplaatst worden. Daarbij was de keuken ook niet meer in een goede staat.

Er is een nieuwe hoekkeuken geplaatst, waarbij nu de Pronk ergo nastelbare steunen gebruikt worden. Bij een andere hoogte is dan nog steeds een monteur nodig om de keuken op een andere hoogte te brengen, maar nieuwe gaten boren is niet nodig.

De klassieke eiken keuken is vervangen voor een onderrijdbare keuken in de kleur Grijs Oud Eiken.

In de oude situatie stond het fornuis los van het werkblad. De kookplaat is nu in het hittebestendige werkblad geplaatst. Hierdoor kan een pan makkelijk van de spoelbak naar de kookplaat worden geschoven. Aan de andere kant van de spoelbak is de vaatwasser geplaatst.

Het prettige aan een plafondtillift is dat het geen vloeroppervlakte in beslag neemt. Voor de gebruiker was het voldoende om met de rails een traject te maken die slechts tussen de het bed en de kamerdeur/kast manoeuvreerruimte biedt.

De Roomer Heliq is een cassette die in directe verbinding staat met de rails. De liftcassette is gecombineerd met een vierpunts kanteljuk om eenvoudig een prettige zitstand te bieden aan de gebruiker.

Vanwege de maten van de pot is hier gekozen voor de spoelfohn installatie Comfort-Seat Elegance. Deze heeft in tegenstelling tot de andere types van deze serie geen bedieningspaneel naast de toiletbril.

Standaard wordt de Comfort-Seat Elegance geleverd met een kleine afstandsbediening, maar meestal leveren we de grotere afstandsbediening erbij. Dezelfde die ook bij de Comfort-Seat AB gebruikelijk is. Vanwege de grotere knoppen is deze namelijk makkelijker te bedienen.

AB staat voor afstandsbediening. Naast de toiletzitting zit wel een klein bedieningspaneel, maar de grote knoppen van de afstandsbediening zijn prettiger om de spoelfohn installatie te bedienen.

Op de foto ligt de afstandsbediening op het toilet, maar praktischer is het om deze op de muur te bevestigen. Eventueel kan dit met klittenband, zodat deze ook makkelijk in de hand kan worden genomen.

De Comfort-Seat AB heeft een kleiner bedieningspaneel naast de bril. Hierop zitten alle druktoetsen op. Maar de bediening gaat eenvoudiger met de meegeleverde afstandsbediening. Een prettig formaat met grote druktoetsen.