Pronkstukken januari

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

De Comfort-Seat AB is een van de meest geplaatste douche föhn modellen. Het voordeel is dat je alle functies via een afstandsbediening kunt aansturen. Maar ook rechts naast de bril zitten dezelfde knoppen.
De WC-VAmat heeft de eenvoudigste bediening van alle douche föhn zittingen. Slechts 1 knop zorgt dat een compleet programma in werking wordt gesteld. De grote zwarte knop hoeft niet met de hand te worden ingedrukt. Het kan ook met de voet, knie, elleboog of zelfs het hoofd.
In dit geval is hij op de muur geplaatst, zodat de gebruiker er makkelijk bij kan.
Als het opstaan en gaan zitten moeilijk is, dan is er voor de toilet de Aerolet. Deze is in verschillende opties leverbaar zodat voor elke gebruiker een geschikte uitvoering is. Zoals deze diagonale versie; hierbij gaat de toiletzitting niet alleen omhoog, maar ook naar voren. Tevens is de Aerolet te combineren met een spoel-föhn installatie.
De gebruiker kan met deze Aerolet een natuurlijke sta-op beweging maken. Zo kan de gebruiker zonder hulp weer het toilet verlaten.
De spierkracht van deze gebruiker neemt af. Hierdoor kan het reinigen van het lichaam tijdens het toiletbezoek lastig zijn. Zittend op het toilet is het lastig om ook de doorspoelknop van het toilet te bedienen. Daarom is gekozen voor de WC-VAmat auto. Dit type heeft een pneumatische bedieningsknop waarmee het programma start met het doorspoelen van het toilet. Vervolgens wordt de douchefunctie gestart. Daarna spoelt het toilet nogmaals door. Als laatste wordt de föhnfunctie ingeschakeld. Slechts 1 keer drukken op de knop is voldoende voor het complete programma.
Bij de aanschaf van een nieuwe toiletzitting, ook bij een douche föhn zitting, is het goed om te kijken naar de hoogte van de bril. Een hogere of lagere hoogte kan veel verschil maken in een goede houding tijdens het toiletbezoek.
In dit geval is er een nieuwe Villeroy en Boch toiletpot geplaatst. Deze is iets hoger opgehangen, zodat mevrouw, in combinatie met de opklapbare beugels, makkelijk kan gaan zitten en opstaan. Te veel verhogen is niet verstandig, omdat het ontlasten daardoor moeilijker wordt.
Deze toiletvoorziening is geplaatst in een appartementencomplex. Hier deelt men de waterleiding en kan de waterdruk tijdens spitsuren wijzigen. De WC-VAmat werkt met een doorstroomelement, hierdoor kan de hoeveelheid en ook de temperatuur van het water gedurende de dag iets variëren.
Ook kleinere woningaanpassingen worden door Pronk ergo geplaatst. Zoals in dit geval een opklapbare douchezit van het merk Handicare.
De gebruiker van deze keuken maakt (veelal met behulp van de magnetron) vooral eenvoudige maaltijden. De bestaande kookplaat en koelkast zijn in de nieuwe keuken teruggeplaatst en de koelkast is aan de andere kant van het werkblad geplaatst. Hierdoor is deze hoger en kunnen de spullen makkelijker worden gepakt.
Deze woning in Sittard wordt aangepast zodat de badkamer direct vanuit de slaapkamer bereikt kan worden. Aansluitend aan de verbouwing heeft Pronk ergo een plafondtillift geplaatst.
Het traject aan rails is zodanig geplaatst dat zowel in de slaapkamer als in de badkamer een volledig bereik is.
Een adviseur legt bij een aanvraag voor een doucheföhn toiletzitting een huisboek af. Hierin stelt hij een rapport op, waarin belangrijke punten worden genoteerd, zoals mobiliteit, armfunctie en type toilet. Met dit rapport wordt bepaald welk type toiletzitting de beste optie is.
Dit rapport wordt bij de offerte meegestuurd als het een WMO-voorziening is.
De Aerolet kan met de meeste van de doucheföhnzittingen van Pronk ergo worden gecombineerd. In dit geval is de toiletlift gecombineerd met de WC-VAmat.
Bij de Aerolet blijft de toiletpot op zijn plaats en gaat alleen de zitting omhoog en omlaag. Het is dan ook belangrijk om een pot op de goede zithoogte te plaatsen.
Wanneer een bedieningpaneel direct aan een doucheföhn zitting vast zit, is dit altijd aan de rechterkant. Dat geldt niet alleen voor de zittingen van Pronk ergo, maar voor alle zittingen. Bij een beperkte rechter hand- en of armfunctie is dit geen optie.
Dat geldt ook voor deze gebruiker. Daarom is gekozen voor type AB. Wat natuurlijk staat voor afstandsbediening.