Pronkstukken februari 2021

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Voor de gebruiker is voor de plafondtillift een traject aangelegd van de slaapkamer, via de gang naar de badkamer en de toiletruimte. De toiletruimte is niet groot en dan is een plafondtillift een groot voordeel. Een verrijdbare tillift kan niet in die ruimte komen, maar met een plafondtillift is dit geen probleem.

Bij een progressieve chronische ziekte is het goed om hier rekening mee te houden bij een woningaanpassing. De gebruiker laat zich nu al licht vallen als hij gaat zitten en gebruikt een trippelstoel om te gaan staan. Daarom is gekozen voor een verticale toiletlift. Deze geeft hulp bij het gaan zitten en gaan staan. Deze toiletlift is gecombineerd met de spoelföhn installatie.

Vaak zien mensen op tegen het vernieuwen van de badkamer. Dit wordt lang uitgesteld totdat ze merken dat het bad letterlijk een obstakel is geworden. Het in en uitstappen kost meer moeite en het risico op een valpartij wordt te groot.

Maar als eenmaal besloten is om het bad te vervangen voor een inloopdouche is daar toch de wens om meer aan de badkamer te doen. In deze badkamer is besloten om de paneelwanden van de douche door te trekken over een complete wand. De wastafel, spiegel en toilet zijn vervangen. Dit samen zorgt dat de gehele badkamer een verfrissende look heeft gekregen.

De Aerolet kan gecombineerd worden met de meeste douche föhn zittingen van Pronk ergo. In dit geval met de Comfort-Seat Elegance, die zoals zijn naam aangeeft, een elegantere vormgeving heeft dan de andere modellen.

Voor de hoogteverstelling van de Aerolet zit de bediening op de armsteun. Voor het douchen en föhnen is een aparte afstandsbediening.

Meestal kleuren onze huizen alleen oranje tijdens het EK of Koningsdag. Dat voelt nu heel lang geleden, niet waar? Maar sommige mensen vinden het zo’n mooie kleur dat ze het interieur hier op aanpassen.

De meeste keukens die via een WMO-aanvraag bij ons binnen komen worden in wit uitgevoerd. Een neutrale tijdloze kleur die geen meerkosten oplevert. Toen een inwoner uit Vleuten naar ons was doorverwezen door de gemeente en een kijkje nam op onze website was ze direct enthousiast. Tussen de showroomaanbiedingen stond een oranje keuken. De volle oranje kleur paste precies bij de kleuren van haar huiskamer.
Het ziet er inderdaad prachtig uit.

Tenzij je in het bezit bent van een verstelbare keuken is het werkblad op een vaste hoogte gemonteerd. Vaak wordt voor de werkhoogte 90 tot 92 centimeter aangehouden. Dit is een prima maat als je staand kookt en 170 tot 180 centimeter lang bent. Maar ben je kleiner of groter dan dit gemiddelde, dan kan dit leiden tot rug- en schouderklachten.

Als je zittend in een rolstoel kookt is het nog belangrijker om de hoogte goed te bepalen. Omdat je minder mobiel bent dan staand of met een trippelstoel en je toch overal goed bij moet kunnen.

De spierkracht van deze gebruiker neemt af. Hierdoor kan het reinigen van het lichaam tijdens het toiletbezoek lastig zijn. Zittend op het toilet is het lastig om ook de doorspoelknop van het toilet te bedienen. Daarom is gekozen voor de WC-VAmat auto. Dit type heeft een pneumatische bedieningsknop waarmee het programma start met het doorspoelen van het toilet. Vervolgens wordt de douchefunctie gestart. Daarna spoelt het toilet nogmaals door. Als laatste wordt de föhnfunctie ingeschakeld. Slechts 1 keer drukken op de knop is voldoende voor het complete programma.

Wanneer mensen gebruik willen of moeten maken van een douche föhn zitting, zijn er verschillende factoren die bepalen wat het meest geschikte type is. Een daarvan is het gewicht. Niet alle douche föhn zittingen zijn bestand tegen het regelmatig opvangen van een zwaardere belasting en ook nog schuiven op de bril.

De WC-VAmat kan een groter gewicht wel aan. Bij ernstige obesitas is het goed om de gewenste douche föhn eerst te proberen. De lichaamsbouw is voor iedereen anders, ook bij overgewicht. Hierdoor kan het zijn dat de douche niet goed (genoeg) het onderlichaam reinigt. Gelukkig zijn er vijf showrooms in Nederland en één in België waar U de douche föhn kunt uitproberen. *

* De showrooms zijn alleen op afspraak te bezoeken.

Een leuk extraatje van de Comfort-Seat is het lichtje in de pot. Overdag vooral handig om te zien dat het apparaat is ingeschakeld en ’s avonds is het extra praktisch.

Niets is vervelender als je ’s nachts je bed uitstapt voor een kort bezoek aan het toilet en je totaal verblind wordt door de hoofdverlichting.
Dankzij de verlichting in de pot hoeft het licht niet aan om het toilet te vinden.

De Aerolet bestaat in een verticale en een diagonale versie. In dit geval is de diagonale geplaatst. Hierbij komt de zitting omhoog en naar voren, wat een zo natuurlijk mogelijke sta-op beweging nabootst.

In de oude situatie was de toilet extra verhoogd met een plateau. Deze is verwijderd. Nu is er een veel betere zithoogte waardoor het ontlasten van het lichaam een stuk makkelijker wordt.

De Comfort-Seat AB past op bijna elk toilet. De zitting wordt aan de achterkant van de toiletpot bevestigd, daarom is het belangrijk dat de achterkant van de toiletpot recht is en er voldoende ruimte is. Als u een douche föhn toiletzitting bij Pronk ergo aanschaft, zit daar een huisbezoek bij inbegrepen. Een adviseur komt langs en controleert of de toiletpot geschikt is en of alle aansluitingen aanwezig zijn. Zo komen zowel u, als de monteur niet voor verrassingen te staan.

Gebruikers geven soms aan dat ze het drogen lang vinden duren bij gebruik van een douche föhn zitting. Het is natuurlijk langer dan afdrogen met wc-papier of een handdoek. Maar het heeft ook te maken met de temperatuur. Deze is slechts lauwwarm, omdat de kwetsbare huid niet tegen hete lucht kan.

Daarnaast is een vochtige huid ook koeler, waardoor het langer vochtig aanvoelt. Dat kun je vergelijken met het wassen van handen. Ook nadat je deze hebt afgedroogd of droog geföhnd voelen de handen nog vochtig terwijl er geen vocht meer zichtbaar is.