Pronkstukken maart 2021

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

Soms lukt het niet om in een keer goed te gaan zitten. Op een glad oppervlak zoals een toiletzitting schuif je dan in de goede positie. Hierdoor kan de zitting mee bewegen en komt er druk op de bevestigingsschroeven van de toiletzitting te staan. De meeste toiletzittingen gaan hierdoor op een gegeven moment los zitten. Beter is het om iets van de toiletzitting af te gaan en te gaan verzitten.
Als dit echter niet gaat of moeilijk is, is een stevigere zitting nodig. De WC-VAmat is beter bestand tegen deze zijwaartse druk.

Wanneer u zittend gebruik maakt van een keuken, adviseren wij dat zowel de spoelbak, de kookplaat en een gedeelte van het werkblad onderrijdbaar zijn. Op deze manier kunt u het makkelijkste werken in de keuken tijdens afwassen, snijden en voorbereiden van ingrediënten en koken. Op uitdrukkelijk verzoek van de bewoonster is in dit geval wel opbergruimte onder de kookplaat aangebracht.

Douche föhn zittingen hebben een zogenoemd zitcontact. Dankzij het zitcontact start een douche föhn niet met sproeien als per ongeluk op de startknop wordt gedrukt. Dat zou niet prettig zijn want het water spuit daarmee de toilet- of badkamer nat.
Maar in sommige gevallen is het handiger om deze beveiliging uit te schakelen. Als iemand teveel naar voren op het toilet gaat zitten of bij lichte mensen en kinderen start de zitting niet. In de handleiding kunt u vinden hoe u in dat geval de beveiliging uitgeschakeld kan worden.

Wanneer we een bad vervangen voor een inloopdouche worden panelen gebruikt op de plekken waar de tegels ontbreken door het verwijderen van het bad. Hiervoor kan gekozen worden door halve of hele panelen. In deze situatie is gekozen voor hele panelen, wat extra mooi staat.

Een veel gestelde vraag voor de spoelfohn installatie model Comfort-Seat is of deze op elke toiletpot past. Het antwoord is: meestal wel. Om niet voor verrassingen te komen, komt onze verkoopadviseur bij u thuis om de toiletruimte te bekijken. Een reden waarom de Comfort-Seat niet zou passen, betreft de achterkant van de pot. Dit is het punt waarop de zitting wordt vastgemaakt. Als dit niet vlak of vergenoeg van de stortbak af, kan de Comfort-Seat niet geplaatst worden.

De bewoners hebben in de badkamer een douche en een bad. De instap van de douche is moeilijk geworden en daarom is besloten om beide te vervangen voor een inloopdouche.
Heel mooi is het contrast met de antracietkleurige tegel vooral in combinatie met de grijskleurige Etac Relax douchezitting.

Een veel gestelde vraag voor de spoelfohn installatie model Comfort-Seat is of deze op elke toiletpot past. Het antwoord is: meestal wel. Om niet voor verrassingen te komen, komt onze verkoopadviseur bij u thuis om de toiletruimte te bekijken. Een reden waarom de Comfort-Seat niet zou passen, betreft de achterkant van de pot. Dit is het punt waarop de zitting wordt vastgemaakt. Als dit niet vlak of vergenoeg van de stortbak af, kan de Comfort-Seat niet geplaatst worden.

De afstandsbediening heeft een plekje op de muur gekregen boven de wc-rol. Vastmaken kan met schroeven of de reeds meegeleverde 3m tape. Maar als u de afstandsbediening liever in de hand wilt houden kunt u ook dubbelzijdig klittenband gebruiken. (Dit wordt niet meegeleverd)

Het voordeel van een kunststof werkblad is dat er veel kleuren en structuren mogelijk zijn. Daarnaast is het ook een voordelige optie in vergelijking met andere materialen. Het krast ook niet snel. Nadeel is wel dat het niet goed tegen hitte kan. Een pan van de kookplaat direct op het werkblad zetten kan direct de bovenlaag beschadigen, zelfs als dit maar voor heel even is.

In deze keuken is gekozen voor een hittebestendig werkblad. Dankzij een aluminium onderlaag kan deze meer warmte verdragen tot 225 graden Celcius. Wanneer een pan of ovenschaal rechtstreeks op het werkblad wordt geplaatst kan deze temperatuur boven deze temperatuur komen. Gebruik in dat geval altijd een onderzetter. Een pan van de kookplaat naar de spoelbak schuiven kan echter zonder problemen.

Een van de voordelen van spoelfohn installatie model Comfort-Seat is dat het een toiletbril is. Daardoor kan hij bij een verhuizing eenvoudig worden meegenomen naar de nieuwe woning. Als u de voorziening via de WMO heeft gekregen, moet u hier wel toestemming voor vragen aan de gemeente.

Een douche föhn zitting heeft stroom nodig om te kunnen werken. Een stopcontact zit over het algemeen niet direct naast een toilet. Bij plaatsing kan de monteur deze voor u aanleggen.

Voor een inloopdouche is het prettig als de instap laag is. Als er geen ingemetselde obstakels onder het oude bad liggen kan de douchebodem vlak op de tegelvloer geplaatst worden. De instap is dan hooguit een paar centimeter.

De brildikte van de WC-VAmat is een paar centimeter hoger dan een gemiddelde toiletzitting. Tijdens een huisbezoek wordt dit door de adviseur meegenomen in zijn advies.

Als al gebruik wordt gemaakt van een verhoogt toilet kan hierdoor het geheel te hoog worden. In zo’n geval is het verstandig om een nieuwe lagere toiletpot te plaatsen.

Ook kleinere woningaanpassingen worden door Pronk ergo geplaatst. Zoals in dit geval een opklapbare douchezit van het merk Handicare.