Veel gestelde vragen over de doucheföhn

De doucheföhn geeft geen water of lucht.
Afhankelijk van het type zit in het midden of aan de achterkant van de zitting de kinderbeveiling. Deze voorkomt dat de voorziening in werking treedt als dit niet de bedoeling is (zoals kinderen die op knoppen drukken). Zorg dat u goed op de bril gaat zitten. Dit betekent dat u de hele bril moet belasten en niet te veel naar voren moet gaan zitten.

De douchemond spuit niet op de goede plek
Bij de Comfort-Seat kunt u de douchemond meer naar voren of achteren stellen door op de pijltoetsen te drukken.
Bij de WC-VAmat kunt u het douchepijpje voorzichtig iets bijbuigen.

Het water is koud
Bij de Comfort-Seat kunt u de temperatuur van het water wijzigen met de knop water. Let wel, wanneer u lange tijd achter elkaar doucht of meerdere keren kort na elkaar, de boiler tijd nodig heeft om het water te verwarmen.
Bij de WC-VAmat kunt u de watertoevoer iets verminderen. Hierdoor zal het water dat door het doorstroomelement gaat iets warmer worden. De temperatuur is afhankelijk van de temperatuur van het leidingwater. In de wintermaanden kan hierdoor de temperatuur lager zijn.

De doucheföhn reageert niet
Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit. Als dit het geval is controleer dan of er een stop is doorgeslagen. Dit kunt u doen door een ander elektrisch apparaat in het stopcontact te stoppen, bijvoorbeeld een lamp of de stofzuiger.

De deksel is gebroken kan ik een nieuwe bestellen?
Via onze serviceafdeling kunt u een nieuwe deksel bestellen. 079 363 30 40 of service@pronkergo.nl

Hoe maak ik de doucheföhn schoon?
U reinigt uw doucheföhn met zachte schoonmaakmiddelen en een iets vochtige doek. Gebruik geen agressieve middelen of schuursponsjes. Gebruik geen chloor. Deze middelen kunnen de toplaag van de bril beschadigen. Let er ook op dat u urinevlekken direct schoonmaakt om verkleuringen en aantasting van de zitting te voorkomen.

Zittend of staand plassen?
Zowel voor vrouwen als mannen is het makkelijker om de blaas goed te legen als ze een ontspannen zittende houding aannemen. Maar ook om te voorkomen dat er urine in en op de zitting komt kunt u beter zittend gebruik maken van het toilet. Vraag ook aan bezoekers om dit te doen.

De föhn is niet warm genoeg om snel te drogen.
De huid drogen met wc-papier of een handdoek is sneller dan drogen met lucht. Om beschadigingen van de huid te voorkomen mag de warme lucht niet te heet zijn. Als u uw handen droogt met een droger merkt u vaak dat de handen al droog genoeg zijn, maar nog vochtig aanvoelen. Dit is ook bij uw onderlichaam het geval.