Pronkstukken maart 2023

In onze showroom kunt u voorbeelden van onze producten zien. Maar laten we eerlijk zijn; het is veel leuker om te zien hoe een product er thuis uit ziet. Op onze facebookpagina tonen wij een aantal van onze geplaatste producten. Niet iedereen heeft Facebook en daarom hier een samenvatting van de afgelopen maand.

De keuken is uitgevoerd in de kleuren magnolia en beton river. De apparatuur die in de keuken is verwerkt is van het merk Neff.
De oven, vaatwasser en koelvriescombinatiezitten in de hoge kasten naast het onderrijdbare deel (niet zichtbaar op de foto, alleen op de tekening.

In de slaapkamer is een plafondtillift geplaatst met een zogenoemd X-Y railsysteem zodat de liftcassette de gehele ruimte kan bereiken.

De aankleedtafel kan zo laag dat een kind er zelf op kan stappen of gaan zitten.
In dit geval is de aankleedtafel gecombineerd met kast waarin een spoelbak is verwerkt.

De keuken heeft een werkblad die hittebestendig is tot 225 graden. Dat is voldoende om een hete pan vanaf de kookplaat naar de spoelbak te kunnen slepen.
Een pan laten afkoelen op het werkblad raden we af, omdat hier de temperatuur hoger dan 225 graden kan zijn. In dat geval is een onderzetter nodig.

Wij hebben een webshop voor onderdelen en hulpmiddelen. Hierin is ook de Vari-Stepp opgenomen. Deze drempel zorgt voor een afscheiding van de deurgang, maar door het flexibele materiaal is het geen obstakel voor rolstoelen, rollators en ander rollend materiaal.
We bieden het aan als doe-het-zelfpakket, maar kan ook inclusief montage worden besteld.

Een douchefohn zitting is iets hoger dan een standaard toiletbril. Het is goed om hier rekening mee te houden als het toilet al aan de hoge kant is.
Een te hoog toilet maakt het ontlasten lastiger.

Nog even de laatste spullen opruimen en de keuken is klaar. De bestaande apparatuur krijgt een makkelijker bereikbare plek. De magnetron precies in het hoekje en een kleine vaatwasser rechts op het werkblad.

De keuken is uitgevoerd in de kleuren kashmir en beton grijs. Voor extra bergruimte zijn op de linkermuur losse wandkasten geplaatst. Ook boven de bestaande vaatwasser is een wandkast geplaatst.

De aankleedtafel is uitgevoerd in de kleuren steiger wit en metallic black zodat het mooi past bij de rest van het meubilair in de ruimte. De achterwand is aangepast, zodat deze lager begint. Het geheel kan 30 centimeter versteld worden.

In de slaapkamer zijn de rails in een X-Y systeem geplaatst waardoor de liftcassette boven, naast en voor het bed verplaatst kan worden.

De keuken is uitgevoerd in de kleur budget-line wit en het werkblad en achterwand in de kleur Rocky. Naast de hoog-laag knoppen om de hoogte van de keuken aan te passen is er ook een schakelaar op de blende geplaatst om de afzuigkap in en uit te schakelen.

Omdat er weinig ruimte in deze douchecabine is, is gekozen voor de Handicare douchezit met verkorte zitting.

Een Comfort-Seat is een toiletzitting met spoelfohn installatie welke eenvoudig verhuisd en op een andere toiletpot geplaatst kan worden.. Natuurlijk moet wel voor plaatsing de water en elektra voorzieningen bij de nieuwe toiletpot in orde zijn.

Vaak vragen mensen wat nastelbaar betekent. Omdat de meeste van onze keukens onderrijdbaar zijn, hangen ze met nastelbare steunen aan de wand. De hoogte is afhankelijk van de gebruiker en van welk zittend hulpmiddel deze gebruik maakt. Het kan gebeuren dat de hoogte van de keuken niet meer klopt als bijvoorbeeld de rolstoel veranderd of als er een nieuwe bewoner gebruik gaat maken van de keuken. Dankzij de nastelbare steunen kan de keuken van de steunen worden afgehaald. De hoogte van de steunen wordt aangepast en het werkblad en onderkasten kunnen dan weer worden terug geplaatst. Nieuwe gaten in de muur boren is niet nodig.